Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Για «όσα τραβάει το κορμί» δεν φταίει πάντα μόνο το «κεφάλι»

Γράφει ο Αριστείδης Ζαννίκος

Η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Θα πληγεί κυρίως ο Ουκρανικός Λαός. Θα πληγεί βέβαια, (από τις Δυτικές κυρώσεις), και η Ρωσική οικονομία σε βάθος χρόνου. Όμως, θα την πληρώσουμε κι εμείς, οι Λαοί των Ευρωπαϊκών Χωρών, με ακρίβεια και πτώση του επιπέδου ζωής μας. Ίσως και εσωτερικές αναταραχές.
Οι ευθύνες για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία και συνακόλουθα στην Ευρώπη βαραίνουν όχι μόνο τη Ρωσία αλλά, αναμφίβολα, και ηγεσίες (προηγούμενες και τωρινές) Κρατών της Δύσης.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες Δυτικών ηγετών (ΗΠΑ και Ε.Ε.) που δεν προέβλεψαν και δεν προετοιμάσθηκαν έγκαιρα γι’ αυτό που, από ετών, έδειχνε να έρχεται ως “καταιγίδα”, της οποίας πρώτα βλέπεις τις λάμψεις κάθε αστραπής και, μετά από ώρα, ακούγεται και η “βροντή”.
Στο βαθμό όμως που, οι εν λόγω ηγεσίες, είχαν (και έχουν) εκλεγεί δια της ψήφου των Λαών τους, ευθύνες φέρουν και οι ίδιοι οι Λαοί. ΄Εχουν ευθύνη επειδή προσήλθαν στις κάλπες “χαλαρά” ή “θυμωμένοι”, εκλέγοντας, χωρίς περίσκεψη και λογική, ηγεσίες “ασόβαρες” που αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων.
Όταν οι φίλοι μας Αμερικανοί , αναδεικνύουν ηγέτη της Υπερδύναμης τον ανεκδιήγητο Ντόναλτ Τραμπ, φίλο του Πούτιν, γιατί να μη θεωρηθούν σήμερα συνυπεύθυνοι για το “κατάντημα” της Χώρας τους και όλου του Δυτικού Κόσμου;
΄Οταν οι γείτονες Ιταλοί, δια της ψήφου τους, “στέφουν” ηγέτη, έναν διεφθαρμένο πλουτοκράτη “γυναικά”, τον γελοίο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τί περίμεναν; Και όταν “έπαθαν”, γιατί δεν έμαθαν από το λάθος τους, αλλά ακολούθως ανέδειξαν ως ηγέτες της Ιταλίας έναν υπερεθνικιστή, ακροδεξιό φίλο και θαυμαστή του Πούτιν, τον Ματέο Σαλβίνι και έναν “διασκεδαστή” τους, τον κωμικό Μπέπε Γκρίλο;
Μήπως δεν φταίνε οι Γερμανοί για τις επιλογές Σρέντερ και Μέρκελ ή οι Βρετανοί που, υπέκυψαν στις σειρήνες της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, εκλέγοντας Πρωθυπουργό τους τον αστείο (διαρκώς αναμαλλιασμένο) Μπόρις Τζόνσον, που, τώρα, το παίζει “σκληρός” έναντι του Πούτιν μήπως και διασώσει κάπως το κύρος του που έδειχνε να κατακρημνίζεται;
Δεν έχουν ευθύνη ακόμα και οι δύστυχοι Ουκρανοί πολίτες, οι οποίοι έδωσαν βάση και πίστεψαν τα “όμορφα λόγια” ενός νεαρού κωμικού ηθοποιού, του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που, αν και τελείως άπειρος, εκλέχθηκε το 2019 πανηγυρικά Πρόεδρος της δεινοπαθούσης Χώρας του, με το θηριώδες μάλιστα εκλογικό ποσοστό 73%; Προηγουμένως είχε γίνει το ίνδαλμα των Ουκρανών, παίζοντας το ρόλο του Προέδρου της Ουκρανίας σε δημοφιλή τηλεοπτική σειρά το 2015.
Με “θεατρινισμούς” και προπέτεια, νομίζοντας ότι “άλλοι θα τρέξουν” προς βοήθειά τους, υποσχόταν τότε στους συμπατριώτες του ότι εκείνος είχε τον τρόπο να κατατροπώσει τη “Ρώσικη αρκούδα” που ήδη, από το 2014, είχε δείξει τις διαθέσεις της. Τώρα, έντρομος μπροστά στο δράμα του Λαού του ζητά διαπραγμάτευση με τον αδίστακτο Πούτιν !!!
Είναι ευτύχημα που εδώ, στην, υπό διαρκή Τουρκική απειλή, Χώρα μας, οι περισσότεροι, από διαίσθηση ή πείρα, γνωρίζουμε ότι, αν χρειασθεί, εμείς, μόνοι μας, θα υπερασπισθούμε την τιμή, την ελευθερία και την Εθνική μας αξιοπρέπεια.
Είναι επίσης ευτύχημα που, οι σαφώς περισσότεροι, έχουμε πιστέψει ότι, για να επιτύχουμε αυτό, πρωτίστως απαιτούνται οικονομικές θυσίες προς απόκτηση σύγχρονων και “ΦΟΝΙΚΩΝ” οπλικών συστημάτων μιας και μόνο αυτά μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Η ρήση “ετοιμάσου για πόλεμο αν θέλεις να έχεις ειρήνη” είναι σοφή. Ας συνεχίσει λοιπόν, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Χώρας μας την εντατική, βεβαίως δαπανηρή, αμυντική και, γιατί όχι, επιθετική προετοιμασία, ως τη μόνη ικανή να “φρενάρει” προσώρας, τον έτερο μεγαλομανή της γειτονιάς μας, το νεοσουλτάνο Ερντογάν, με τελική επιδίωξη τη ματαίωση των ό,ποιων σχεδιασμών γίνονται, που στόχο έχουν τα νησιά μας, τη Θράκη και την Κύπρο.

    Βέβαια, αυτό και μόνο ίσως δεν αρκεί για πλήρη διασφάλιση των Εθνικών μας συμφερόντων. Θα χρειασθεί, όταν θα έλθει η “ώρα της κάλπης”, το εκλογικό Σώμα να φερθεί και να αποφασίσει υπεύθυνα, συνετά, λογικά, διορατικά.

    Οι πωλούντες ταυτόχρονα “κηραλοιφές και πατριωτισμό”, δεν πρέπει να τύχουν εκλογικής επιβράβευσης επειδή “τα λένε ωραία και τσεκουράτα”!!

     Οι κάθε λογής, δήθεν “προοδευτικοί διεθνιστές” που δεν πιστεύουν σε Πατρίδες ούτε σε αιώνια παραδεκτές αρχές, δεν μπορεί να επιβραβευθούν εκλογικά.

     Οι αναρχικοί και οι “μπαχαλάκηδες”, αλλά και οι κάθε λογής “σωτήρες” που μας πουλάνε “φύκια για μεταξωτές κορδέλλες”, καιρός να περιοριστούν στα φυσιολογικά τους όρια. Η “απλή και άδολη” αναλογική, θα μας ξαφνιάσει με όσα “φρούτα” θα την εκμεταλλευτούν για να προκαλέσουν πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό “μπάχαλο”. Ίσως αυτό να επιδιώκουν κάποιοι.

     Είναι όμως το τελευταίο που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας στην πιο κρίσιμη μεταπολεμική διετία που ήδη έχει αρχίσει.

    Στο χέρι μας είναι να μην “πέσουμε στην παγίδα” τους. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας. Το οφείλουμε στην ιστορία της Χώρας μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement