Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρωτοβουλία για τη Χίο: «Οφείλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί για τη Χίο»

Το μεσημέρι της Παρασκευής (17/09) ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο», κ. Μανώλης Βουρνούς, σχολίασε πολιτικά στα τοπικά μέσα τα δύο χρόνια συμπλήρωσης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και μίλησε για τις δικαιολογίες της δημοτικής αρχής σε ζητήματα, έργα που συνεχίζουν να εκκρεμούν, όπως το beach volley έξω από το κολυμβητήριο, για το κομμάτι του “Eφήβου” κλπ.

Όπως δήλωσε, φαίνεται πως η δημοτική αρχή βρίσκεται σε λήθαργο, ενώ παράλληλα πολλά πράγματα έχουν μείνει πίσω. «Αρκούμενη η δημοτική αρχή σε ακριβοπληρωμένες φιέστες, που τις πληρώνει ο Χιώτικος λαός και σε εφήμερους πανηγυρισμούς για πράγματα που είναι απλά», αναφέροντας ότι δεν γίνεται έπειτα από δύο χρόνια να συνεχίζεται η αναφορά σε τέτοιες διαδικασίες, καθώς και ότι ο καθένας οφείλει να ασχολείται με αυτό που έχει κληθεί.

Η παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Χίο» καλεί τη δημοτική αρχή να αφυπνιστεί. «Βρισκόμαστε σε μία δεύτερη ευκαιρία πρώτα για τον χιώτικο λαό κι έπειτα για την ίδια. Η ευκαιρία αυτή προέκυψε μετά το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε με το χειρισμό στο ζήτημα του ΑΟΤΑ», λέει.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο» είναι αρχικά μία πραγματική μελέτης βιωσιμότητας που να αποτυπώνει τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και το κόστος. Δεύτερον, πλήρης απαλοιφή όλων των φωτογραφικών διατάξεων μέσα από τον οργανισμό του και το σύστημα των προσλήψεων, προκειμένου να μπορεί πραγματικά να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δυνατότητές της χιώτικης κοινωνίας σήμερα. Τρίτον, ο Σύλλογος Εργαζομένων οφείλει να βρίσκεται μέσα στο διοικητικό συμβούλιο του ΑΟΤΑ, για να προσφέρει και για να εξασφαλιστεί ότι ο οργανισμός θα βοηθάει τον Δήμο Χίου και δεν θα τον υπερκεράσει.

«Αυτές είναι κάποιες από τις βασικές προτάσεις που θα έπρεπε να μπουν μέσα στο ΑΟΤΑ. Καλούμε τον Δήμαρχο ότι είμαστε έτοιμη για διάλογο, ώστε να μπορέσουν να υιοθετηθούν αυτές οι αρχές. Πρέπει να προχωρήσει σε μία νέα ημέρα για τη Χίο. Η συνεργασία επιβάλλεται σαν πολιτική αντίληψη».

Τέλος, ο κ. Βουρνούς επεσήμανε ότι σαν παράταξη βλέπουν ότι το μέλλον που έρχεται δεν μπορεί να περιμένει τις τακτικές του κ. Κάρμαντζη όσον αφορά τους ισχυρισμούς του στα δικά του εκλογικά ζητήματα, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή οφείλει να αναλάβει το καθήκον της.

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με πρώτη την δημοτική αρχή, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι στα επόμενα χρόνια η Χίος θα φύγει από τη στασιμότητα που βρίσκεται σήμερα. Από τους πολίτες έχουμε μία εντολή, να πρεσβεύσουμε συγκεκριμένες αρχές και αυτές τις αρχές θα πρέπει αναγκαστικά να τις σεβαστούμε όλοι μαζί. Κοινές αρχές που περισσότερο πρέπει να ενώνουν», καταλήγει.

Με τη δική του σειρά, ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας Για τη Χίο», κ.  Παντελής Καμπούρης, αναφέρθηκε στην αφύπνιση που πρέπει να γίνει στην Δημοτική Αρχή και στο Νομικό Πρόσωπο.

«Δεν μπορεί κανένας να καλύπτεται κάτω από τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες και να ρίχνει κατηγορίες σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν πράγματα», λέει.

Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε σε έργα τα οποία δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει με αποτέλεσμα η κοινωνία της Χίου να ασφυκτιά. Έργα όπως το Κολυμβητήριο, ο «Έφηβος», παιδικούς σταθμούς των Μαστιχοχωρίων που όπως δήλωσε χάνονται. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Αντιδημάρχου, ότι δεν έχει υπογραφεί το συμφωνητικό μίσθωσης με το ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου «Εφήβος».

«Ακούμε αυτά τα ψέματα μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Καταλαβαίνετε ότι εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια δεν υπάρχει. Είχαμε ένα πολιτικό όραμα για τον σχεδιασμό των παιδικών σταθμών διπλασιάζοντας τον αριθμό, αυξήσαμε τους εργαζόμενους, ανοίξαμε πολλές θέσεις εργασίας και αυτά όλα δεν πρέπει να καταστραφούν. Είμαστε εδώ να συνδράμουμε και δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα τα υπόλοιπα δύο χρόνια. Καλούμε τον Δήμαρχο και  το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Χίου να συνεργαστεί. Ως Αντιπρόεδρος δεν έχω καλεστεί ποτέ να συμμετέχω πέρα από το διοικητικό συμβούλιου σε αποφάσεις ή έστω να συνδράμω. Να σταματήσουν οι εξωθεσμικοί παράγοντες να ασχολούνται με τις λειτουργίες και τις διοικήσεις», τονίζοντας ότι πρέπει να λειτουργήσουν όλοι μαζί θεσμικά.

Τέλος, ο κ. Νίκος Λαμπρινούδης, μέλος της παράταξης «Πρωτοβουλία Για τη Χίο» αναφέρθηκε κι εκείνος για τα παραπάνω ζητήματα, δηλώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται δέκτες παραπόνων για το θέμα της διαχείρισης των έργων και της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

Ειδικότερα, επεσήμαινε ότι αυτό γίνεται επειδή συμμετείχαν σε μία ομάδα που κατάφερε να αξιοποιήσει χρηματοδοτήσεις για ενεργειακές αναβαθμίσεις που αφορούν το Κολυμβητήριο στα πλαίσια ενός σχεδιασμού που θα αναδείκνυε τον χώρο στην ανάθεση σπουδαίων αθλητικών οργανώσεων.

«Παρόλο που είχαν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις τάξης των 4εκ ευρώ, παρατηρούμε μία στασιμότητα, η οποία δημιουργεί προβλήματα, τόσο στους αθλούμενους, όσο και στην εξέλιξη του έργου», ζητώντας από τη δημοτική αρχή να ενημερώσει την κοινωνία για το τι μέλλει να γίνει.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνεργούν απ’ την στιγμή που υπάρχουν προβλήματα, γιατί μόνο έτσι θα έρθει και η λύση τους. «Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο υπεύθυνα και τις απαντήσεις να τις δώσουν οι υπεύθυνοι. Εμείς είμαστε στη διάθεση του καθενός, σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement