Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εφοδιασμένα με κάδους ανακύκλωσης τα σχολεία Δήμου Χίου για τη νέα σχολική χρονιά

Το πρωί της Παρασκευής, ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τη ΔΙΑΝΟΧ παρουσίασε το πρόγραμμα εγκατάστασης κάδων ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί) στα σχολεία της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου τα νέα παιδιά να μεγαλώσουν υπεύθυνα με οικολογική συνείδηση, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

«Ο Δήμος Χίου πρωτοπορεί με ταχύτατα βήματα για να οργανωθεί η όλη κατάσταση γύρω από την ανακύκλωση. Ο Δήμος Χίου είναι ο βασικός παίκτης όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και σε πανελλαδική κλίμακα. Είμαστε πολύ μπροστά και αυτό αναγνωρίζεται και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τίποτα δεν πρέπει από τα απορρίμματα να πηγαίνει χαμένο», λέει και συμπληρώνει ότι τα αποτελέσματα θα φανούν στην πορεία του χρόνου, καθώς δεν έχουν δημοσιοποιηθεί όλα εκείνα τα οποία με πρακτικό και σοφό τρόπο γίνονται τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών. Ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ, κ. Φώτης Γιαννίρης τόνισε ότι με σχέδιο, γνώση και όραμα έχουν εξασφαλίσει σε όλα τα σχολεία του νομού Χίου κάδους ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων για την φετινή χρονιά 2021-2022.

«Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους. Θέλει γνώση, σχέδιο και υποδομές. Είμαστε ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που ετοιμάζουμε τα τέσσερα ρεύματα των ανακυκλώσιμων υλικών. Με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς θα εγκαταστήσουμε συνολικά 400 κάδους σε 97 σχολεία», αναφέροντας ότι τα παιδιά πρώτα θα ενημερωθούν και έπειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τέλος, ο κ. Γιαννίρης δήλωσε ότι έξω από κάθε σχολείο θα υπάρχει ένα σημείο ανακύκλωσης με τα τέσσερα ρεύματα, μεγάλους κάδους των 1100 λίτρων, όπου θα γίνεται ξεχωριστά η περισυλλογή τους. Ωστόσο, η ΔΙΑΟΧ θα δημιουργήσει και μία καμπάνια με φυλλάδια, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για την ανακύκλωση.

«Ετοιμάζουμε μία πράσινη κινητή γωνία, την οποία θα στήνουμε σε πλατείες της πόλης και των χωριών και θα ενημερώνουμε απευθείας τον κόσμο πώς θα γίνεται η ανακύκλωση», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement