Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση-συζήτηση εργασίας με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη της Ν. Χίου»

Το πρωί της Τρίτης (07/09/2021) πραγματοποιήθηκε συνάντηση-συζήτηση εργασίας, στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη της Ν. Χίου με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Καινοτομίας (Α.Π.ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ 2976/17.06.2021) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020, στον Τομέα προτεραιότητας Πολιτισμός – Τουρισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Την έναρξη έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, όπου και καλωσόρισε την Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ, Μέλος ΔΕ Τ.Ε.Ε. κα Αντωνία Μοροπούλου, τον  Εταίρο του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου κ. Στρατή Μανωλακέλλη και τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του Π.Τ. Τ.Ε.Ε. Βορειοανατολικού Αιγαίου κ. Μάνο Μισυρλή.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους υπεύθυνους του έργου που έχει ως στόχο τον σχεδιασμό της Αειφόρου Ανάπτυξης λιγότερων ανεπτυγμένων τουριστικών περιοχών, όπως είναι η νήσος Χίος που αποτελεί πύλη εισόδου στη χώρα, ώστε να προσανατολιστεί σε αυτές το υπάρχον τουριστικό ρεύμα με πόλους έλξης νέων τουριστικών πόρων και προϊόντων της περιοχής», λέει ο κ. Μπουγδάνος.

Με τη δική του σειρά, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τέως Πρύτανης Καθηγητής ΕΜΠ, κ. Κώστας Μουτζούρης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου και συνεχάρη τους υπεύθυνους.

Η κα Αντωνία Μοροπούλου παρουσίασε το ερευνητικό έργο της ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι η παρουσίαση έχει σκοπό να ξεκινήσει πρακτικά ένα πρόγραμμα που θα αφουγκραστεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των αρμοδίων φορέων.

«Στόχος η αναβάθμιση του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος, ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού με τροπο αειφόρο. Δηλαδή από τη μία να προσδώσει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό και απ’ την άλλη να προστατέψει το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η δημιουργία τουριστικών πόρων», αναφέρει.

Τέλος, συμπληρώνει ότι για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος χρειάζεται να προσελκυστούν εξωτερικές οικονομίες, όπως είναι ο τουρισμός, με τέτοιον τροπο που θα μπορέσουν να μπουν στην πραγματική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement