Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημιουργία δημοτικού υπνωτηρίου και «Κοινωνικού Πλυντηρίου» στο κέντρο της Χίου

O Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κ. Γιώργος  Πατεριμός, αναφέρθηκε στη δημιουργία  ενός δημοτικού υπνωτηρίου αλλά και «Κοινωνικού Πλυντηρίου» στο νησί της Χίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πατεριμό, πρόκειται για μία λειτουργία στην οποία θα υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως το ότι ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού. Με τη δημιουργία δημοτικού υπνωτηρίου θα παρέχονται οι βασικές ανάγκες σε συμπολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές.

«Οι μέγιστες κλίνες που μπορούμε να φτιάξουμε είναι 20 και η μεγαλύτερη διάρκεια που θα μπορούν να διαμείνουν σε αυτήν την δομή είναι στους 6 μήνες», σημειώνοντας ότι μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες θα υπάρχουν παροχές βοήθειας, όπως ψυχοκοινωνική υποστήριξη, πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, ατομική φροντίδα και υγιεινή καθώς διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

«Δεν θέλουμε τον πολίτη να τον έχουμε χρόνια εγκλωβισμένο μέσα σε αυτό το κτίριο. Θέλουμε να τον στηρίξουμε στις δύσκολες στιγμές του εκείνη την εποχή και να προσπαθήσουμε να τον εντάξουμε με όσες καλύτερες προϋποθέσεις υπάρχουν στην κοινωνία μας», τονίζει.

Στη συνέχεια ο κ. Πατεριμός αναφέρθηκε για τη δημιουργία «Κοινωνικού Πλυντηρίου», το οποίο θα λειτουργεί κι αυτό μέσα στη δομή. Όπως δήλωσε, το κτίριο αυτό θα είναι για τις άσχημες καιρικές συνθήκες είτε λόγω καύσωνα, είτε λόγω κρύου, και θα ανοίγει πάλι για εκείνους τους ανθρώπους.

«Άστεγος δεν είναι μόνο το άτομο που κοιμάται έξω στον δρόμο, αλλά και ο άνθρωπος που δεν έχει να καλύψει τις βασικές ανάγκες διαβίωσής του, όπως το νερό, το ρεύμα και οτιδήποτε άλλο χρήζει για εκείνον», συμπληρώνοντας ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό υπήρχαν οι σκέψεις για να πραγματοποιηθεί αυτό το πλυντήριο.

Συγκεκριμένα, την πρόταση για τη δημιουργία ξενώνα στην πόλη της Χίου είχε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, κ. Σίμος Βενέτος, όπου και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τέλος, ο κ. Πατεριμός επεσήμανε ότι «Υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτεί και το κτίριο αλλά και το οικοτεχνικό υλικό, καθώς και τον απαιτούμενο αριθμό προσωπικού που χρειάζεται το κτίριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement