Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βελτιωμένη η πρόσβαση σε Σαλάγωνα και Καρίντα – Ακολουθούν σημαντικές παρεμβάσεις σε δρόμους παραλιών

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας που έλαβε χώρα την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 στη Νότια Χίο, τo κλιμάκιο της δημοτικής αρχής ανέδειξε τα έργα που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, αλλά και κάποια που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Ένα από αυτά ήταν ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία Σαλάγωνα κοντά στους Ολύμπους, αλλά και ο δρόμος της Καρίντας. Για τα δύο αυτά έργα μίλησε η επιβλέπουσα πολιτικός μηχανικός κα Λυκουρίνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι εργασίες τους υλοποιήθηκαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα που είχε οριστεί.

«Η σύμβαση έγινε με το κ. Ζενιώδη. Ο προϋπολογισμός που έφτιαξα ήταν στα 500.000 ευρώ, όμως με την έκπτωση το κόστος ανήλθε στις 410.000 ευρώ με τη σύμβαση», συμπληρώνοντας ότι στους συγκεκριμένους δρόμους τοποθετήθηκαν και μπάρες ασφαλείας για τους οδηγούς.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που πραγματικά άξιζε να γίνει. «Απέκτησε πραγματικά ζωή μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού μας. Η επισκεψιμότητα στη παραλία Σαλάγωνα για φέτος αυξήθηκε σημαντικά, καθώς η πρόσβασή της ήταν σαφώς βελτιωμένη».

O Αντιδημάρχος Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας, κ. Ανδρέας Βεργίτσης, εξέφρασε την χαρά του, μιας που βλέπει τα έργα που οραματίστηκαν να πραγματοποιούνται με επιτυχία και να είναι χρηστικά για τον κόσμο. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ολοκληρώθηκαν αυτά τα έργα. Στόχος να δημιουργήσουμε μελέτες και να βρούμε χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να αναδείξουμε τον τόπο μας και να τον πάμε ένα βήμα παρακάτω», καταλήγοντας ότι υπάρχουν κι άλλες περιοχές της Χίου που πρέπει να γίνουν αναπτυξιακά έργα.

Τέλος, ο Αντιδημάρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης επεσήμανε ότι βασικός τους στόχος είναι να συνεχίσουν την ενοποίηση παραλιών, όπως τον δρόμο Τραχήλι από Μεστά με το δρόμο των Ολύμπων και την ρευματοδότηση του Σπηλαίου και την ενοποίηση του δρόμου Σαλάγωνα – Αγία Δύναμη στα 4χλμ. «Είναι έργα που τα σκεφτόμαστε, ψάχνουμε τις χρηματοδοτήσεις και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε κι αυτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement