Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΔΕΔΥ: «Πάρτε πίσω τις μεθοδεύσεις για την αναπτυξιακή εταιρεία στο Δήμο της Χίου»

Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της και στήριξη στις κινητοποιήσεις και δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Χίου, με τις οποίες αντιστέκεται στο σχεδιαζόμενο «ξεπούλημα» των υπηρεσιών του Δήμου Χίου σε ιδιώτες που επιχειρείται με τη σύσταση Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας.

«Ταυτόχρονα η ΕΓ Χίου, καταδικάζει την πολιτική εμμονή της δημοτικής αρχής Χίου, η οποία τάσσεται πλήρως με το άθλιο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ , προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν μια σειρά κομβικοί τομείς και λειτουργίες του δήμου Χίου με όχημα την υπό ίδρυση Αναπτυξιακή Εταιρεία.

Η ευθύνη φυσικά διαχέεται και σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που βήμα το βήμα φρόντισαν να  ενισχυθούν και να  γιγαντωθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να αποψιλωθούν οι υπηρεσίες των δήμων από προσωπικό, σε βάρος όλα αυτά  των Δημοτών και των εργαζομένων που θα κληθούν εν τέλει να πληρώσουν και το «μάρμαρο».

Η Απεργία-Αποχή των εργαζομένων-πρακτικογράφων από κάθε διαδικασία σύστασης της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας στο Δήμο Χίου, αποτελεί μονόδρομο γι αυτό και καταδικάζουμε απερίφραστα τις απεργοσπαστικές ενέργειες , αυτών που επέλεξαν να αποτελούν στίγμα σε αυτόν τον κορυφαίο αγώνα για το συμφέρον των δημοτών και των εργαζομένων στο δήμο της Χίου.

Οι επιθέσεις και εκβιασμοί της δημοτικής αρχής πρέπει να πέσουν στο κενό. Στο παρελθόν ανήκουν όσοι ροκανίζουν ό,τιαπέμεινε από το δημόσιο τομέα στη χώρα μας και αυτό το απέδειξε με τραγικό τρόπο  η πανδημία στη χώρα μας, αφού θα θρηνούσαμε εκατόμβες νεκρών αν δεν υπήρχαν τα δημόσια νοσοκομεία.

Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ, τάσσεται υπέρ των αγώνων και δράσεων, που διαφυλάττουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των Δημοτών και δεν επιτρέπουν οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. να παραδίδονται βορά στις μπίζνες του ιδιωτικού κεφαλαίου, που επιδιώκει το εύκολο και μεγάλο κέρδος αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες και επιπτώσεις.

Καλεί τις Δημοτική Αρχή να πάψει να λειτουργεί ως ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων και να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, εκεί όπου υπάρχουν ελλείψεις, όπως και να ενισχύσουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό όπου απαιτείται. Μόνο έτσι μπορούν να ενισχυθούν και αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement