Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δύο περιοδικά με ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον για τη Χίο με αφορμή τα 200 χρόνια

Η Επιτροπή Επετειακών Εκδηλώσεων «Χίος ’21» αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση ορισμένων συμπολιτών και προχώρησε στην έκδοση ενός επετειακού περιοδικού με τίτλο «ΧΙΟΣ».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ιστορικό περιοδικό, τουριστικού ενδιαφέροντος. Ανιδιοτελείς συντάκτες των κειμένων είναι οι συμπολίτες μας: Παναγιώτης Κλούβας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μαρία Γεωργίτση, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ρίτα Ντούλη, φωτογραφία Leica-Academy, Αθήνα.

Όπως δηλώνει ο κ. Καλογεράκης, «το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό. Ένα πολυσέλιδο περιοδικό με πολύ καλή και ποιοτική εμφάνιση, υπέροχες φωτογραφίες και πολύ προσεγμένα λιτά κείμενα». Τέλος, το εν λόγω περιοδικό, πέραν της επετειακής μορφής του, θα χρησιμοποιηθεί για διανομή στο Γραφείο Τουρισμού σε ταξιδιωτικά Γραφεία και σχετικά με τον τουρισμό καταστήματα σε Χίο και Αθήνα, και εάν υπάρξει δυνατότητα και στην Θεσσαλονίκη.

«Συλλέξαμε εικόνες που είχαν μείνει στην μνήμη μας και τις φέραμε στο προσκήνιο. Κοινό σημείο αναφοράς ήταν η προβολή του νησιού», λέει ο κ. Παναγιώτης Κλούβας και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πρότζεκτ του οποίου το ένα μέρος αφιερώνει τις στιγμές φρίκης που στιγμάτισαν τη Χίο, αφήνοντας ένα τεράστιο αποτύπωμα ιστορίας.

Με τη σειρά της η κ. Μαρία Γεωργίτση τόνισε ότι το εν λόγω τεύχος έχει τη μορφή ιστορικού, αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος. «Σκοπός δημιουργίας του τεύχους είναι να εμπνεύσουμε τους επισκέπτες, να αφυπνίσουμε τις μνήμες των μόνιμων κατοίκων, να αναδείξουμε την ιστορικότητα, την κουλτούρα και γενικότερα τις ομορφιές του νησιού της Χίου», καταλήγει.

Παράλληλα, ο κ. Καλογεράκης παρουσίασε το τεύχος «Ανάβατος», αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελευθερία του 1821. «Το νησί της Χίου έπαιξε το δικό μου μοναδικό ρόλο στην εξέλιξη της επανάστασης του 1821. Το ολοκαύτωμα με τις σφαγές της Χίου άφησαν παγκόσμιο αποτύπωμα φρίκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement