Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου για Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ: «Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου»

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου, απαντάει στην κριτική που ασκήθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου στη δημοτική αρχή και στο Γενικό Γραμματέα, κ. Αντώνη Ζερβάκη, καλώντας το προεδρείο του Συλλόγου «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξυπηρετεί – όπως πάντα έπρατταν οι εργαζόμενοι – με πίστη και ακεραιότητα τα συμφέροντα του Δήμου».

Ακολουθεί αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Χίου:

«Πάλι διαβάζουμε βαρύγδουπους τίτλους προς χάριν εντυπωσιασμού με μόνο στόχο την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αυτές οι λογικές δεν μας ξενίζουν, καθότι υπάρχουν ανάλογα δείγματα γραφής και στο παρελθόν.
Ουδέποτε αναφέρθηκε ότι απαξιώνουμε τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων και των αντιπολιτεύσεων. Ουδέποτε αναφέρθηκε ότι ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή δεν θα απαντά στα ερωτήματα τους. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι απαιτείται να τηρούνται οι διαδικασίες όπως αυτές αποτυπώνονται από την κείμενη νομοθεσία και τον υφιστάμενο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.
Με βάση λοιπόν τη νομοθεσία αυτή οι απαντήσεις σε αιτήματα που καταθέτουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα δίνονται από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά από τον κάθε εργαζόμενο.
Πληροφορούμε δε, τον σύλλογο ότι γινόμαστε αποδέκτες πολλαπλών παραπόνων και εγκλήσεων από τους συναδέλφους τους ότι η καθημερινή δια ζώσης ή τηλεφωνική ή η έγγραφη κατάθεση ερωτημάτων προκαλεί δυσλειτουργία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτό το πρόβλημα κληθήκαμε και θέλουμε να επιλύσουμε με στόχο την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών από τον επιπλέον φόρτο που προκαλείται προς όφελος της εργασίας και των υπηρεσιών που παρέχουν προς τους δημότες μας.
Αφετέρου, η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους όλους με τον ίδιο τρόπο, δίκαια και αντικειμενικά χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κάστες, χωρίς χαρακτηρισμούς. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων που το ίδιο «μοιράζει» τους συναδέλφους του σε κατηγορίες – παρόλο που σύμφωνα με το καταστατικό του ως μέλημα του απαιτείται η προάσπιση των συμφερόντων όλων και η ανάπτυξη της συναδελφικότητας μεταξύ των μελών – σε ποια «κάστα» ανήκει. Δεν αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση του προεδρείου που εξαντλείται σε ανακοινώσεις ενώ σε πρόσκληση για συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα με μόνο μέλημα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών, μας ζητά την «ατζέντα» συζήτησης για να αποφασίσουν τελικά αν θα προσέλθουν σε ένα διάλογο και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους τους και έχουν ως αιτία μεταξύ άλλων την υποστελέχωση των υπηρεσιών.
Καλούμε επομένως, το προεδρείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξυπηρετεί – όπως πάντα έπρατταν οι εργαζόμενοι- με πίστη και ακεραιότητα τα συμφέροντα του Δήμου, των δημοτών μας και κυρίως της νέας γενιάς που της οφείλουμε τη «Χίο» που της αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μαζί μας αυτή τη φορά έχουμε τον Ανθυποπλοίαρχο Γιάννη Κλειδά, ο οποίος μίλησε στο xiakoslaos.gr για το ξεκίνημά του, καθώς και για όλα αυτά...

ΧΙΟΣ

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου “Παναγία Νεαμονήτισσα” αναζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων (Δασκάλους, Φιλολόγους, Χημικούς, Μαθηματικούς, Φυσικούς, Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών κ.α.) για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου...

ΕΛΛΑΔΑ

Την έναρξη της λειτουργίας της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής (ΚΕΔ) Σάμου στη θέση Ζερβού, εγκαινιάζει σήμερα στις 11:00 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης...

ΧΙΟΣ

Το Συνεργείο της General Service με την πολυετή εμπειρία στον χώρο του Καθαρισμού και με το εξειδικευμένο προσωπικό της , αναλαμβάνει με ένα τηλεφώνημά...