Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χίος: Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Ιωάννου Χρήστου – Το 2022 αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό της Ιωάννου Χρήστου, έπειτα από μεγάλη χρονική καθυστέρηση, λόγω της αποχώρησης του προηγούμενου εργολάβου, ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος ένα χρόνο αργότερα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, το έργο βρέθηκε στο μηδέν, με τη νέα δημοτική αρχή να καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ώστε να επαναδημοπρατηθεί και να συνεχιστεί το έργο.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο που αφορά την Ιωάννου Χρήστου, σχετίζεται άμεσα και πολύ περισσότερο αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση του αεροδρομίου, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χίου.

Όπως επεσήμανε, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Λευτέρης Παπαλάνης, το έργο της Ιωάννου Χρήστου αφορά την ένωση της οδού με την Αεροπόρου Ροδοκανάκη, καθώς και το αντιπλημμυρικό έργο, που όπως έχει προβλεφθεί, θα συγκεντρώνει όλα τα όμβρια που προέρχονται από τα δυτικά, και τα οποία θα οδηγούνται με έξοδο προς τη θάλασσα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.600.000 εκατομμύρια και η έκπτωση που έχει δοθεί από το σημερινό εργολάβο ανέρχεται στο 32%. Επίσης, η χρονική διάρκεια εκτέλεσης του έργου ορίζεται στους 16 μήνες, κι ως εκ τούτου υπολογίζεται ότι το καλοκαίρι του 2022 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε κυκλοφορία.

 

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης σε δηλώσεις που παραχώρησε στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Ξενάκη, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, κ. Λεφτέρη Παπαλάνη και τους εργολάβους του έργου, κκ. Στέλιο και Γιώργο Γιαλούρη, τόνισε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί ως δημοτική αρχή μιλάμε με έργα. Εμείς ασχολούμαστε με έργο μετρήσιμο, αποδεδειγμένο, έργο το οποίο υλοποιείται. Η δημοτική μας αρχή με αυτό ασχολείται, προσπερνάει τα πάντα και με αυτό θα ασχοληθεί και τους υπόλοιπους 29 μήνες, που είναι η διάρκεια της πρώτης θητείας». Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο και τους συνεργάτες της Τεχνικής Υπηρεσίας, τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών και την εταιρεία «Πυλώνας Α.Ε» και τους αδελφούς Γιαλούρη.

Ο κ. Ξενάκης με τη σειρά του επεσήμανε ότι: «Εμείς δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου μας, ότι κάνουμε το κάνουμε προγραμματισμένα, μελετημένα και πάνω από όλα θέλουμε να βγάζουμε έργα τα οποία θα είναι άρτια, χρήσιμα και αποδοτικά. Αυτή τη στιγμή, έχουμε 53 μελέτες σε εξέλιξη. Το 20-30% των μελετών βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης και κάποιες από αυτές βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης». Ο κ. Ξενάκης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν, αναφορικά με τα έργα που προγραμματίζονται και υλοποιούνται, καθώς και την Υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, και ιδιαίτερα τον κ. Παπαλάνη.

Τέλος, αξιοσημείωτο και εξαιρετικά αντιφατικό στις εποχές που ζούμε, είναι το γεγονός ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο και οι ίδιοι οι εργολάβοι δυσκολεύονται να βρουν άτομα που να θέλουν να εργαστούν για το εν λόγω έργο. Ειδικότερα, όπως τόνισαν, αναζητούν συνεχώς άτομα για εργασία, κάτι το οποίο, όπως δήλωσαν φαίνεται μέχρι στιγμής ακατόρθωτο, αφού δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι εργάτες που να επιθυμούν να εργαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement