Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσίαση Επετειακών Μεταλλίων από την Επιτροπή «Χίος ‘21» για τα 200 χρόνια

Ο Πρόεδρος της Επετειακής Επιτροπής «Χίος ‘21», κ. Παύλος Καλογεράκης και ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, μίλησαν στα τοπικά μέσα για την παρουσίαση του Επετειακού Μεταλλίου του Δήμου Χίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογεράκης παρουσίασε τις δύο όψεις του αναμνηστικού μεταλλίου και μοιράστηκε τις σκέψεις της Επιτροπής για το πώς θα προσφερθεί σε ειδικές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η Επιτροπή «Χίος ‘21» θεώρησε αναγκαίο ως βασικό έργο και δράση να δημιουργήσει ένα αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο θα θυμίζει στις επόμενες γενιές αυτήν εδώ την επετειακή χρονιά. Έπειτα από έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής έχουν τυπωθεί πεντακόσια μετάλλια και το κόστος του κάθε μεταλλίου ανέρχεται στα οκτώ ευρώ, φτιαγμένα από πολύ καλό υλικό.

Στη μπροστινή όψη του μεταλλίου διακρίνουμε το κλασικό σήμα του Δήμου Χίου, φιλοτεχνημένο με κομψότητα και λεπτομέρεια, ενώ στην πίσω όψη βλέπουμε το επετειακό σήμα σε απλές γραμμές χωρίς άλλα σχήματα, αναγραφόμενο μόνο το έτος 1821-2021 για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

«Τα μετάλλια αυτά θα δοθούν ως αναμνηστικά σε ξεχωριστούς φορείς, κυρίως εκείνους που συνέβαλαν στις επετειακές δράσεις. Θέλουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους που ξεχωριστά προσέφεραν με κόπο στις δράσεις αυτές, αλλά και την μαθητιώσα νεολαία σε δράσεις που έχει φιλοτεχνήσει», αναφέρει ο κ. Καλογεράκης συμπληρώνοντας ότι θα υπάρχει η δυνατότητα και στο επόμενο έτος, που θα είναι επίσης επετειακό να προσφερθούν μετάλλια σε δράσεις.

Με τη σειρά του, ο κ. Κάρμαντζης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, τόσο στον κ. Καλογεράκη, όσο και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για το δύσκολο και επίπονο έργο που έχουν αναλάβει.

«Η φετινή χρονιά, τα 200 χρόνια, σηματοδότησε πολλά πράγματα, γι’ αυτό και το έργο της Επιτροπής είναι δύσκολο γιατί πέρα του ότι πρέπει να δείξει το συμβολισμό των 200 ετών, είναι κι αυτό που θα μείνει ως δίδαγμα για το παρόν και για το ελπιδοφόρο έργο», καταλήγοντας ότι θα συνεχίσουν και στο 201 έτος να αναδεικνύουν πράγματα τιμώντας τη μνήμη των ιστορικών γεγονότων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement