Αγωνιστική Ενότητα ΕΚΧ: Πρόταση για συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΧ - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αγωνιστική Ενότητα ΕΚΧ: Πρόταση για συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΧ

Οι Διοικήσεις των Σωματείων, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν.«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμμάτων Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας καταγγέλλουν και ζητούν να διευθετηθεί το ζήτημα που αφορά τα πιστοποιητικά σωστικών – πυροσβεστικών μέσων.

Οξυμένο παραμένει το πρόβλημα για τους ναυτεργάτες των οποίων λήγουν ή έχουν λήξει τα πιστοποιητικά σωστικών – πυροσβεστικών μέσων και οξύνεται ακόμα περισσότερο αυτήν την περίοδο, που δεν λειτουργούν οι αντίστοιχες σχολές Σωστικών.

Η παράταση που έχει δωθεί μέχρι τις 30/9/2021 καλύπτει μόνο τα πλοία που εκτελούν πλόες στο εσωτερικό της χώρας , ενώ δεν ισχύει για τους ναυτεργάτες που ναυτολογούνται σε άλλες κατηγορίες πλοίων. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί ναυτεργάτες να μην μπορούν να ανανεώσουν τα πιστοποιητικά και να ναυτολογηθούν.

Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει τραγικές συνέπειες ιδιαίτερα στους άνεργους συναδέλφους μας, ενώ δίνει τροφή στους ναυτιλιακούς πράκτορες – δουλεμπορικά γραφεία, που εκδίδουν πιστοποιητικά άλλων κρατών έναντι αμοιβής“.

Η Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Χίου απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και των Υπηρεσιών του για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες με το πιστοποιητικό σωστικών-πυροσβεστικών μέσων.

Αναλυτικά η καταγγελία των Διοικητικών Σωματείων:

Μονόδρομος σήμερα ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας.
Το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί κι άλλο η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος για τα Εργασιακά, με γοργό βηματισμό ετοιμάζει νέο σαρωτικό χτύπημα στην επικουρική Ασφάλιση. Εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο που ανάβει το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης, θέτοντας στην λοταρία του χρηματιστηριακού τζόγου τις επικουρικές συντάξεις.
Η πείρα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιων, Σωματείων σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και στο νησί μας, διαμορφώνει σήμερα νέες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων αγώνων! Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι και με νέες δυνάμεις που μπήκαν στον αγώνα, γράφτηκαν στα συνδικάτα. Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα έχει την τύχη άλλων αντεργατικών νόμων και αντιλαϊκών μέτρων που κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων έμειναν στα χαρτιά.
Η κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, τα απανωτά χτυπήματα πάνω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αντιλαϊκή επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής μας δεν επιτρέπουν σε κανέναν να έχει ψευδαισθήσεις ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν χωρίς να πάρουμε στα ίδια μας τα χέρια την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας, χωρίς να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας.
Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για πιο μεγάλους, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, τέτοιους που να κάνουν την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους της να βλέπουν εφιάλτες.
Καλούμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, να πραγματοποιήσει άμεσα συνεδρίαση με εξής προτεινόμενα θέματα:
1) Να πραγματοποιήσουμε σύσκεψη Σωματείων για την οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων του νησιού σε κάθε κλάδο για το νέο νομοσχέδιο για τις συντάξεις.
2) Να πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία για να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από τον κορονοϊο και για τη στελέχωση των δομών υγείας του νησιού. Αλλά και να παρθούν μέτρα στήριξης των συναδέλφων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊο, με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς, όπως τους μουσικούς και ανθρώπους του πολιτισμού, τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και τουρισμό .
3) Να στηρίξουμε την αγωνιστική απόφαση των κατοίκων της Αμανης, για τις συνθήκες εγκατάλειψης που βιώνουν στα χωριά τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιούλη.
4) Να στηρίξουμε την πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για να ανοίξει ο θερινός κινηματογράφος (cine κήπος) και να μην περάσει στα χέρια ιδιώτη, καλώντας τα Σωματεία να συμμετέχουν στις προβολές που πραγματοποιούνται στον φράχτη του κινηματογράφου και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.
5) Να αναδείξουμε το ζήτημα που αντιμετωπίζουν ναυτεργάτες των οποίων λήγουν ή έχουν λήξει τα πιστοποιητικά σωστικών πυροσβεστικών μέσων και οξύνεται ακόμα περισσότερο αυτήν την περίοδο, που δεν λειτουργούν οι αντίστοιχες σχολές Σωστικών. Σας επισυνάπτουμε σχετικό δελτίο τύπου των Σωματείων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ
Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν,  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
6) Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και το λαό της Κούβας καταδικάζοντας την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα. Αξιοποιούν δυσκολίες που προκαλεί ο ίδιος ο ασφυκτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ και προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα. (σας επισυνάπτυομε σχετικό σχέδιο ψηφίσματος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε σε αμάξι που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οδό Ιωάννη Σόδη. Το συμβάν...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H Ελλάδα είναι η 9η χώρα στον κόσμο σε… εισερχόμενες μεταγραφές το 2021, όπως αναφέρει το Global Transfer Report, η μελέτη της FIFA που...

LIFESTYLE

Η ταινία «Back to the Future» ήταν αυτή που ενέπνευσε τον Κρις Μάρτιν να ασχοληθεί με τη μουσική και τελικά να ιδρύσει το συγκρότημα...

LIFESTYLE

Έτοιμη να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων αποκάλυψε πως είναι η παρουσιάστρια, Κατερίνα Καινούργιου, λέγοντας πως τον άλλο μήνα θα προχωρήσει στη διαδικασία. Η Κατερινά...