Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μανάρας: «Σκοπός μας τα γήπεδα να είναι έτοιμα προς χρήση έως το Σεπτέμβριο του 2021»

Ο κ. Γιάννης Μανάρας, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, μίλησε στο xiakoslaos.gr για τη συντήρηση των γηπέδων και την ανακατασκευή αποδυτηρίων όλου του Νομού της Χίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανάρα, πρόκειται για μία δαπάνη ύψους 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ με απώτερο στόχο την συντήρηση όλων των γηπέδων, εκτός αυτών που έχει γίνει ήδη αντικατάσταση χλοοτάπητα. Συγκεκριμένα εκτός των γηπέδων Καρδαμύλων και Καλλιμασιάς.

«Στόχος είναι τον Σεπτέμβριο που θα εκκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των ομάδων, οι οποίες συμμετέχουν στα τοπικά Πρωταθλήματα Α και Β κατηγορίας της Χίου, να μπορούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Συντηρημένες, έτοιμες προκειμένου η νεολαία και οι αθλητές μας να τις χαίρονται, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια», λέει ο κ. Μανάρας.

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες στο Δημοτικό Γήπεδο του Δαφνώνα, όπου επί διήμερο έγινε ο εμπλουτισμός του γηπέδου με καουτσούκ και με τα μηχανικά μέσα που διαθέτει ο εργολάβος έγινε η επίστρωση του, όπως προβλέπεται και από τη σχετική τεχνική περιγραφή. Έπειτα, ακολούθησε το Γήπεδο του Αγίου Γεωργίου και οι ίδιες εργασίες θα γίνουν στο Γήπεδο ΣΕΝΤΑ, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου και στα Γήπεδα Πυργίου, Καλαμωτής και Νενήτων.

«Ελπίζω ότι μέσα στο 2021 θα γίνει και η αντικατάσταση άλλων δύο χλοοταπήτων στα Δημοτικά Γήπεδα Αγίου Γεωργίου Συκούση και Θυμιανών. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο αφορά τα γήπεδα. Επίσης, να πούμε ότι γίνεται ο έλεγχος των προσφορών για δύο σημαντικές παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές», αναφέρει ο κ. Μανάρας.

Συγκεκριμένα, η μία παρέμβαση αφορά την αποκατάσταση και την ανακατασκευή των αποδυτηρίων του Κλειστού Γυμναστηρίου Χίου, μία δαπάνη ύψους 120.000 ευρώ. Η επόμενη παρέμβαση έχει να κάνει με την επισκευή των αποδυτηρίων του Γηπέδου Αγίου Γεωργίου Συκούση, την εγκατάσταση τεσσάρων πυλώνων με τους ανάλογους προβολείς, ούτως ώστε να υπάρχει η κατάλληλη φωτιστική κάλυψη και την ανακατασκευή των αποδυτηρίων και της περίφραξης ενός μεγάλου τμήματος του γηπέδου.

«Μην ξεχνάμε όμως και το Κολυμβητήριο, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ένα εργοτάξιο. Ήδη ξεκίνησε η αλλαγή των κουφωμάτων στο χώρο της μεγάλης υδατοδεξαμενής. Ολοκληρώνονται οι εργασίες στους ξενώνες του Κολυμβητηρίου και φυσικά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κελύφωσης και αλλαγής κουφωμάτων και στην μικρή δεξαμενή», τονίζοντας ότι συντελείται ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο όσο αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.

«Σκοπός μας, αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές μας συνθήκες και εκκινήσουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, τα γήπεδα να είναι έτοιμα προς χρήση», καταλήγει ο κ. Μανάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement