Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μηταράκης για Μιχαηλίδη: Ξεχνά ότι δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει το Κόρης Γεφύρι

Σκληρή κριτική Μηταράκη σε Μιχαηλίδη για την αδράνεια επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που απασχολούν τη Χίο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή ΝΔ Χίου, κ. Νότη Μηταράκη προς τον Βουλευτή Χίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, αναφορικά με την κριτική που άσκησε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιο Λιβανό, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή τους στο νησί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης στηλίτευσε την πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Μιχαηλίδης ως μέλος της, επιδεινώνοντας χρόνια ζητήματα που ταλανίζουν το νησί, δίχως τελικά την επίλυσή τους.

Στην ανακοίνωση που ακολουθεί, επισημαίνει όλα εκείνα που «ξεχάστηκαν», όπως η αμφισβήτηση της αναγκαστικότητας τη ΕΜΧ, την αδράνεια ως προς την ολοκλήρωση του έργου Φράγμα Κόρης Γεφύρι, καθώς και στην διαχείριση του μεταναστευτικού, με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του κ. Μηταράκη:

«Ο κ. Μιχαηλίδης προσποιείται πως ξεχνά ότι επί των ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε με νόμο του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ. Ξεχνά ότι δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει το Κόρης Γεφύρι.

Τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: το έργο ελέγχθηκε και προχωρά για ολοκλήρωση το 2023. Από τα κυβερνητικά τους χρόνια μιλάνε για «ευθύνες για το έργο», μετά από 5 χρόνια όμως «ευθύνες» δεν καταλογίστηκαν. Αν υπάρχουν, είναι θέμα της δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Μάλλον είναι καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μη μιλά…Έμειναν 367 στη ΒΙΑΛ, που η κυβέρνησή του δημιούργησε με την πολιτική ανοικτών συνόρων που άσκησε και ο κ. Μιχαηλίδης αναπολεί. Αλλά ο κόσμος θυμάται τη Χίο του ΣΥΡΙΖΑ, στη Σούδα, στα Ταμπάκικα, στο λιμάνι, στην πλατεία. Και δεν επιστρέφει πίσω.

Ως προς τις φθηνές «σπόντες», δεν ταιριάζουν με το ήθος σας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

Advertisement