Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σ. Λιβανός στην την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Είναι ηγέτιδα δύναμης στο σκηνικό της Ελλάδας

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, επισκέφτηκε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

«Αξίζει να επισκεφτεί κανείς αυτόν χώρο παραγωγής. Η Ένωση σας είναι ηγέτιδα δύναμης στο σκηνικό της Ελλάδας. Θεωρώ ότι πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο για το νέο συνεταιριστικό κίνημα που προσπαθούμε να χτίσουμε μαζί με τους παραγωγούς», επισημαίνει ο κ. Λιβανός.

Όσον αφορά, το κομμάτι της ουσιαστικής δουλειάς και παραγωγής, ο κ. Λιβανός, θεωρεί ότι η μαστίχα είναι πολύ σημαντική για την υγειά μας, καθώς έχει πολλές δυνατότητες και ιδιότητες.

«Μπορεί να γίνει ένα πρεσβευτής όχι μόνο για τη Χίο αλλά και για το σύνολο της χώρα καθώς κι όλου του κόσμου. Πρέπει να το στηρίξουμε. Είμαι περήφανος που έχει αυτές τις καταπληκτικές δυνατότητες», συμπληρώνοντας ότι ακόμη βρίσκονται στην αρχή για την ανάδειξη της δύναμης της μαστίχας, προκείμενου να συνδεθούν με τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

«Πρέπει να συνδέσουμε τη μαστίχα και με το κομμάτι το υγειονομικό, με την γαστρονομία, αλλά και με τον τουρισμό μας» και συνεχίζει λέγοντας ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έρθει από την Περιφέρεια, από τα νησιά μας και από τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα εμπλακούν με τον πρωτογενή τομέα.

Κλείνοντας αναφέρει ότι σε συνεργασία με τον κ. Μηταράκη, έχουν δρομολογηθεί πιλοτικά προγράμματα για το πως να εκπαιδεύσουν κι από άλλες χώρες εργάτες γης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

Advertisement