Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η πρώτη Χιακή Οπερέτα έχει τίτλο «Για σε το ρόδο, ρόδο μου…»

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Χορωδιακό Σύνολο Χίου «Χίος Λύρικα» κάνει ένα τεράστιο άλμα στην πορεία της Χορωδιακής ιστορίας στο νησί της Χίου, δημιουργώντας την πρώτη Χιακή Οπερέτα με τίτλο «Για σε το ρόδο, ρόδο μου…». Με σκοπό να αναδειχθούν οι καλλιτέχνες της Χίου, ενώνει μορφές τέχνης, όπως αυτή της λογοτεχνίας, του χορού, της ηθοποιίας και της μουσικής.

Η αισθηματική οπερέτα «Για σε το ρόδο, ρόδο μου…» βασίζεται σε πρωτότυπο λογοτεχνικό κείμενο, του συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, περιλαμβάνει ελληνικές μελωδίες του Μεσοπολέμου και τραγούδια των Σουγιούλ, Γιαννίδη, καθώς και αγαπημένες καντάδες που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα δύο τμήματα της χορωδίας (Παιδική και Ενηλίκων), η 12μελής Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πατρών  «Ευήκοον μέλος», το Σολιστικό Οκτέτο Αθηνών, σε χορογραφία της Cristy Walsh και σκηνοθεσία της ηθοποιού Μαρίας Ρεβελάκη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού.

Με χρώμα καλοκαιρινό λουσμένη από τα μυστικά φεγγάρια του Αιγαίου… Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη σε μια ρομαντική ιστορία αγάπης που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η Πρώτη Χιακή Οπερέτα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00, στο υπαίθριο δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί βάσει των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

Advertisement