Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην 19η Γενική Εμπορική Έκθεση Β. Αιγαίου θα συμμετέχει και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα λάβει μέρος με περίπτερο στην Γενική Εμπορική Έκθεση Β. Αιγαίου « ΠΡΟΤΑΣΗ 2021», που θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο Χίου από 1-4 Ιουλίου και την οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της.
Στο περίπτερο θα φιλοξενηθεί η Έκθεση «ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ-ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», της Π.Ε Χίου, που θα προβάλλει με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική βιοποικιλότητα των νησιών μας , Χίου – Ψαρών- Οινουσσών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους χάρτες των ιστορικών και φυσικών διαδρομών και τα μονοπάτια της Χίου, τους βιότοπους με τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα, τα μνημεία και τις παραλίες που συναντά ο επισκέπτης-περιπατητής διασχίζοντάς τα.
Οι εικόνες της Έκθεσης με τις ενδημικές πεταλούδες, τις λιβελούλες, τις άγριες ορχιδέες, τις λαλάδες, τα πουλιά, τα αρωματικά φυτά, τα αγριολούλουδα, το δάκρυ της μαστίχας, τα ρυάκια, τους λεμονανθούς, το χιώτικο γιασεμί, τα αγριοτριαντάφυλλα, τα μνημεία και την καταγάλανη θάλασσά μας, προτρέπουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και να απολαύσουν το απαράμιλλης ομορφιάς περιβάλλον μας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος τονίζει «….ότι στόχος είναι η ανάδειξη της διαφορετικής οπτικής του περιβάλλοντος, υπό το πρίσμα των αναπτυξιακών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στοχεύοντας και στην περαιτέρω ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας…».
Στο πλαίσιο της Έκθεσης, στο Περίπτερο της Π.Ε Χίου, θα πραγματοποιηθούν παιδικά δημιουργικά εργαστήρια με ανακυκλώσιμα υλικά και χιώτικα αρωματικά φυτά, από τους Προσκόπους Χίου αλλά και την κα Δώρα Κρομμύδα, η οποία θα επιμεληθεί και τη διακόσμηση του χώρου του περιπτέρου καθώς και ομιλίες σχετικά με τα βότανα Χίου, από τον σύλλογο “Περιπατείν”. Παράλληλα, μέλη του συλλόγου αθλητών υγείας Χίου “Chiosrunning” θα συζητήσουν με τους επισκέπτες του περιπτέρου για τα οφέλη της άθλησης στην φύση και στην ύπαιθρο.
Το φωτογραφικό υλικό των banners που κοσμούν το περίπτερο και το πληροφοριακό υλικό των φυσικών διαδρομών και μονοπατιών έχει επιμεληθεί η Δασοπόνος της Π.Ε. Χίου κα Αντωνία Αγά, την επιμέλεια της Έκθεσης «Παλιά μονοπάτια-σύγχρονες διαδρομές» και τη διαμόρφωση του χώρου έχει αναλάβει η συνεργάτιδά μας Πολιτισμολόγος κα Βάσω Κριτάκη ενώ Υπεύθυνη Περιπτέρου είναι η κα Μαρία Καπίρη. Φωτογραφικό υλικό έχουν διαθέσει επίσης ο Δήμος της Ιστορικής Νήσου Ψαρών και ο Δήμος Οινουσσών.

ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ Νο. 1 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ, ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΘΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ ΚΑΙ …ΜΕΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 1/7/2021
19:00 “Περιβαλλοντικά παιχνίδια” ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ( 1 ) ΠΕ ΧΙΟΥ
(Πρόσκοποι Χίου)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 2/7/2021
18:30 “Κατασκευές για παιδιά με υλικά από την φύση” ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ( 1 ) ΠΕ ΧΙΟΥ
(κ. Δώρα Κρομμύδα -Shabby Chic Home)

Advertisement. Scroll to continue reading.

20:00 Συζήτηση:
“Τα οφέλη της άθλησης στην φύση και την ύπαιθρο” ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ( 1 ) ΠΕ ΧΙΟΥ
(Μέλη Συλλόγου αθλητών υγείας Χίου “Chiosrunning”)

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/7/2021
20:00 Ομιλία
κ. Χρύσας Μικέδη “Τα Βότανα της Χίου” ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
(-Φυσιολατρικός Περιπατητικός Συλλ Χίου” Περιπατείν”)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Έργο το οποίο είχε από δεκαετίες ανάγκη η Χίος μπαίνει φαίνεται πλέον σε ράγες αφού ανατέθηκε στην κατασκευαστική εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. από την αρμόδια...

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ Μαρία Μ. Κάργα    Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται αυτή την στιγμή στο κέντρο της πόλης της Χίου. Με φόντο τον «Μπάλλο», εκατοντάδες οδηγοί «εγκλωβίστηκαν»...

ΧΙΟΣ

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος «Ούριος Άνεμος», με έδρα την Χίο ξεκίνησε την πολιτιστική της δράση,  ετοιμάζοντας την Θεατρική...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης:  Το ταχύτερο δυνατό και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος του επιδόματος θέρμανσης, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερο...