Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε τι στοχεύει η κα Ποταμούση;

Γράφει ο Ιωάννης Ξενάκης

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 13 από τους 14 προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Αμανής που ήταν παρόντες στη σύσκεψη της 3ης Ιουνίου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Βολισσού με θέμα την ενημέρωση τους και την υποβολή προτάσεων, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί και να προβληματιστεί για τα όσα επακολούθησαν.
Αυτό, γιατί η δημοτική σύμβουλος της περιοχής κυρία Βιβή Ποταμούση αναίσχυντα, εξαπέλυσε ύβρεις και χαρακτηρισμούς (μισογύνης, σεξιστής) χωρίς αιτία και τεκμηριωμένη βάση, αλλά πρωτίστως από την επιθυμία της να σπιλώσει και να λασπολογεί εις βάρος στελεχών της πολιτικής παράταξης που εκπροσωπεί στη Χίο.
Αποδεικνύεται περίτρανα μετά την υπεύθυνη τοποθέτηση των παρόντων προέδρων, πως κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ακόμα, πως τα προβλήματα και η διευθέτηση τους σε μία περιοχή, είναι θέμα της αυτοδιοίκησης και της υπευθυνότητας των διαχειριστών της και όχι των πολιτικών κομμάτων και των προσωπικών επιδιώξεων.

Επικεντρώνοντας:
Η κυρία Ποταμούση και λιγότερο ο κ. Παραδείσης πρέπει να θυμούνται ότι τα ψέματα και η λάσπη έχουν κοντά πόδια.
Τα όργανα της πολιτικής εκπροσώπησης των κομμάτων στη Χίο, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που συμπαραστάθηκαν χωρίς διασταυρώσεις στοιχείων, πρέπει να γνωρίζουν πως η τυμβωρυχία ενέχει τον κίνδυνο να σε πλακώσει το λαγούμι που ανοίγεις.
Η υποτιθέμενη συμπαράσταση της ΝΟΔΕ Χίου έχει εκφραστεί προσωπικά από τη διορισμένη πρόεδρο δηλαδή την κυρία Βιβή Ποταμούση.
Κάποιοι από την περιοχή που επικαλούνται και την ιδιότητα του μέλους της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας καλό θα είναι όταν ανοίγουν το στόμα τους και εκφράζονται για ιστορικά στελέχη της παράταξης, να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή τη διασταύρωση της πληροφορίας.
Και περιμένω από τον βουλευτή και Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας το νησί καθώς και από τους υπεύθυνους του οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας να πάρουν σαφή θέση επί του θέματος που δημιούργησε η λανθασμένη επιλογή τους αλλιώς έχει ο καθένας το δικαίωμα να λάβει τις προσωπικές του αποφάσεις

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τις κοινότητες: Παρπαριά-Τρύπες-Αγ.Γάλας-Διευχά-Κέραμος-Κουρούνια-Λεπτόποδα-Μελανιός-Ποταμιά-Πιραμά-Πιαπιλούντα-Φυτά-Χάλανδρα:

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, για όλους τους εμπλεκόμενους, Πρόεδροι της Αμανής εξιστορούν τι έγινε στην συνάντηση της Πέμπτης 3 Ιουνίου στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου της Βολισσού, και παρακαλούν τους φορείς να σκύψουν ουσιαστικά πάνω από τα προβλήματα του τόπου μας, και να αφήσουν πίσω τα κομματικά και προσωπικά τους θέματα, η Αμανή εκπέμπει S.O.S., θέλουμε την βοήθειά σας, για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Την Τρίτη 1 Ιουνίου οι Πρόεδροι της Δ.Ε Αμανής δεχθήκαμε μια πρόσκληση από τον θεματικό Αντιδήμαρχο Αμανής Κυριάκο Ζωάνο, για να παρευρεθούμε την Πέμπτη 3 Ιουνίου σε μια συνάντηση στην Βολισσό παρουσία του Αντιδημάρχου Τ.Υ. Γιάννη Ξενάκη και του προϊστάμενου της Τ.Υ Παπαλάνη Λευτέρη. Ο σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να ενημερωθούμε από τους Αντιδημάρχους για διάφορα θέματα που αφορούν τα χωριά της Αμανής και να τους επισημάνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Καθώς ξεκίνησε η συζήτηση στην αίθουσα μπήκε η κα Ποταμούση και είπε στον κ. Ζωάνο «σε ευχαριστώ για την πρόσκληση που δεν μου στείλατε». Η απάντηση ήρθε από τον κ. Ξενάκη ο οποίος είπε ότι «αυτή η συνάντηση αφορά τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων της Αμανής, παρ’ όλα αυτά είστε ευπρόσδεκτη» . Η κα Ποταμούση απάντησε ότι έπρεπε να δεχτεί πρόσκληση και αυτή επειδή είναι η μοναδική Δημοτική σύμβουλος της περιοχής.
Ξεκινώντας ο κ. Ξενακης μάς έκανε μια ενημέρωση για κάποια αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχουν και κάποια που θα ξεκινήσουν και θα έχουμε την ευκαιρία με προτάσεις, να μπούμε και εμείς μέσα σαν περιοχή. Ταυτοχρόνως στην αίθουσα μπήκε μέσα και ο κ. Αγραφιώτης. Εκείνη την στιγμή παίρνει τον λόγο η κα Ποταμουση και απαντά στον κ. Ξενάκη για ένα πρόγραμμα (το Ο.Χ.Ε) που είναι υπό ένταξη στο νησί μας.
Συνεχίζοντας τον λόγο της απαρίθμησε σχεδόν όλα τα προβλήματα των Κοινοτήτων της Αμανής. Φτάνοντας στο θέμα κάποιων αδειών και μελετών του υδροθεραπευτηρίου των Αγιασμάτων και της μαρίνας στο λιμάνι της Βολισσού, είχε έναν έντονο διάλογο με τον κ. Παπαλανη. Εκείνη την στιγμή παίρνει τον λόγο ο κ. Αγραφιώτης και η κα Ποταμούση τον διακόπτει και ρωτάει τον κ. Ξενάκη με ποιο θεσμικό ρόλο βρίσκεται στην συνάντηση.
Ο κ. Αγραφιώτης απαντά ότι βρίσκεται στην συνάντηση σαν απλός πολίτης της περιοχής. Συνεχίστηκε ένας έντονος διάλογος ανάμεσά τους, με αποτέλεσμα ο κ. Ξενάκης να διακόψει την συνάντηση για δέκα λεπτά και να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους, ότι μετά το δεκάλεπτο, στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και μόνο και δεν θα δώσει τον λόγο σε κανέναν άλλο.
Ξεκινώντας μετά το δεκάλεπτο διάλειμμα ο κ. Αγραφιώτης είχε αποχωρήσει, ενώ μέσα στην αίθουσα βρισκόταν η κα Ποταμούση και η κα Λαγού μέλος του τοπικού συμβουλίου της Βολισσού. Ο κ. Ξενάκης αναφέρει για μια ακόμη φορά ότι πλην των Πρόεδρων δεν θα μιλήσει κάνεις άλλος. Ξεκινώντας την ομιλία τους οι Πρόεδροι, κάποια στιγμή η κα Λαγού ζήτησε τον λόγο, αμέσως ο κ. Ξενάκης της είπε ότι δεν θα τοποθετηθεί και ό,τι θέλει θα έπρεπε να το έχει μεταβιβάσει στον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Βολισσού στον κ. Παραδείση, γιατί εδώ βρίσκονται 15 Πρόεδροι της Αμανής, και δεν θα προλάβουν να μιλήσουν. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πολυτάλαντο SUV Puma έρχεται με ακόμα περισσότερο δυναμισμό και μια σειρά από αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, να συνεχίσει την κυριαρχία του στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν και η χρήση του ως πηγή ενέργειας σε υγρή ή αέρια μορφή σε διάφορους τύπους...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Θείας Αναλήψεως Μακροχωρίου, και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουνίου, ή αλλιώς το «Φεγγάρι της Φράουλας», φώτισε τον ουρανό την 21η Ιουνίου, λίγες ώρες μετά από την μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η εμφάνιση της...

Advertisement