Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εντός του 2025 η νέα αίθουσα επιβατών του Τελωνείου της Χίου

Εντός του 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της νέας αίθουσας επιβατών του Τελωνείου της Χίου, έπειτα από την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης στην Επιτροπή Παρακολούθησης των Έργων του Φορέα Τουρισμού.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα το έργου του Τελωνείο της Χίου με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι θα συμβάλλει τόσο στην τουριστική, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς το 90% των διεθνών αφίξεων στη Χίο γίνεται δια μέσω του λιμένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκδόθηκε η οικοδομική άδεια από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του φακέλου, υπενθυμίζοντας ότι το έργο αυτό αποτελεί χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ύψους 3.000.000 ευρώ και θα εκτελεστεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου. 

Οι εκκρεμότητες που έχουν απομείνει :

  • Να αποσταλεί η τεχνική περιγραφή στο Υπουργείο Ναυτιλίας για έγκριση.
  • Να γίνουν κάποιες διορθώσεις στην προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οποίες έχει ζητήσει το Υπ. Ναυτιλίας.
  • Να γίνουν κάποιες τελικές μορφοποιήσεις στο κείμενο και να σταλεί ο φάκελος από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  • Να περάσει το έργο από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Μηταράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο των Υδατοδρομίων, ενημερώνοντας τους φορείς ότι έχει βγει η άδεια ίδρυσης για Χίο και Ψαρά και αναμένεται η υπογραφή της  σχετικής ΚΥΑ για τις Οινούσσες, ενώ θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου διαστήματος και οι κατασκευαστικές εργασίες από την Hellenic Seaplanes. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Χίου:

Πρώτον, στην μεγάλη επιτυχία της visa express (με πάνω από 27 χιλιάδες μέχρι σήμερα εκ των οποίων πάνω από 1 στους 5 χρησιμοποίησαν το νέο ευνοϊκό καθεστώς) η οποία συμβάλει στην αύξηση των αφίξεων στην Χίο, σε 12μηνη βάση. Με μεγαλύτερη συμβολή ανά άφιξη στην τοπική οικονομία, σε σχέση με τις εποχικές πτήσεις charter. 

Δεύτερον, στην διατήρηση στον κοινωνικό τουρισμό των 10 διανυκτερεύσεων, χωρίς ιδιωτική συμμετοχή αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για την τόνωση του τουρισμού στη Χίο.  

Τρίτον, στην αφύπνιση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μέσα και από την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων στις πύλες εισόδου του νησιού και τη δημιουργία ενός πλέον ελκυστικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα των ιδιωτικών επενδύσεων στο νησί, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στο πεντάστερο ξενοδοχείο, τη μαρίνα, το Ξενία, και τα Κεραμεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του «Full Moon Sleepover», φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ξενυχτάει την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πανσέληνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Porsche παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Ενώ η Macan με κίνηση στους πίσω τροχούς επικεντρώνεται κυρίως στην υψηλή αποδοτικότητα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τώρα, η ετοιμοπαράδοτη στην ελληνική αγορά έκδοση XLT του δημοφιλούς Ranger που διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, με μιάμιση και δύο καμπίνες –Rap Cab...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Τεχνών και Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Φοινικίου διεξάγεται στον παραδοσιακό οικισμό Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό πολιτισμού, που διοργανώνεται από...

Advertisement