Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καραβασίλης: «Η Δημοτική Αρχή Μαλαφή επικεντρώνεται σε επικοινωνιακές πολιτικές κι όχι σε λύσεις»

Σειρά από ευθύνες εξαπέλυσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» κ. Γιάννης Καραβασίλης, ασκώντας έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή Μαλαφή ως προς το έργο και τη λειτουργία της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Δημοτική Αρχή Μαλαφή 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της πορεύεται «όπως την πάει  ο άνεμος», χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στα στοιχειώδη, τονίζοντας ότι έχει εστιάσει σε επικοινωνιακές πολιτικές κι όχι στην επίλυση των σημαντικών ζητημάτων.

Ειδικότερα, επισήμανε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σ το υδρευτικό, στην καθαριότητα, στο βιολογικό, στην ασφάλεια των σχολικών μονάδων, στα έργα υποδομής που καθυστερούν, στο κομμάτι της διαχείρισης του δημοτικού χρήματος, αλλά και στο μεταναστευτικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καραβασίλη:

«Κάνει μεγαλόπνοες ανακοινώσεις για το νερό αλλά επί της ουσίας περιοχές του νησιού υποφέρουν κάθε μέρα πριν ακόμη την αιχμή της κατανάλωσης του καλοκαιριού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση   στον Βροντάδο. Για κάθε βλάβη υπάρχει και μία δικαιολογία. Αλλά τα προβλήματα παραμένουν, διογκώνονται και η Χίος πριν καλά – καλά μπει το καλοκαίρι βρίσκεται απέναντι ακριβώς στα ίδια περιοριστικά μέτρα που είχε και πέρσι. Πέρσι τα μέτρα ήταν κατακριτέα, φέτος εφαρμοστέα!

Επικοινωνιακή διαχείριση για το πρόβλημα του βιολογικού, αλλά η ευρύτερη περιοχή της πόλης και του Καρφά, «ευωδιάζει» από τις μυρωδιές. Στην έναρξη της τουριστικής περιόδου υποδεχόμαστε τους τουρίστες με αυτόν τον τρόπο. Παράλληλα, οι παραλίες απροετοίμαστες χωρίς καμπίνες, χωρίς ντουζιέρες γιατί «καθυστέρησε» η διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο. Επίσης, η καθαριότητα στα όρια, πριν ακόμη ο πληθυσμός στο νησί αυξηθεί από τους επισκέπτες Χιώτες και τουρίστες. Το έργο της Χρήστου στην ίδια κατάσταση. Το πολύπαθο έργο στον δημοτικό κήπο, το πρωί απεντάσσεται, το μεσημέρι εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ και το βράδυ είναι σε κατάσταση «γέφυρας» για να επανενταχθεί.

Ο διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΙΑΝΟΧ με δικαιολογίες κάθε φορά μετατίθεται στο απώτερο μέλλον και παρά την συνεχή πίεση από όλες τις αντιπολιτεύσεις κινδυνεύει να μείνει στα αζήτητα. Ήδη οι πομπώδεις εξαγγελίες περί  διαφάνειας, από τις πρώτες κιόλας μέρες της δημοτικής αρχής «πήγαν περίπατο».

Και μαζί με αυτά έρχονται και οι αποκαλύψεις από τον Υπουργό Μετανάστευσης για «καλό κλίμα συζητήσεων» με τη δημοτική αρχή για την δομή στο Θόλος. Δυστυχώς, κακή αρχή που δεν δίνει κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το μέλλον».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του «Full Moon Sleepover», φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ξενυχτάει την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πανσέληνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Porsche παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Ενώ η Macan με κίνηση στους πίσω τροχούς επικεντρώνεται κυρίως στην υψηλή αποδοτικότητα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τώρα, η ετοιμοπαράδοτη στην ελληνική αγορά έκδοση XLT του δημοφιλούς Ranger που διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, με μιάμιση και δύο καμπίνες –Rap Cab...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Τεχνών και Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Φοινικίου διεξάγεται στον παραδοσιακό οικισμό Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό πολιτισμού, που διοργανώνεται από...

Advertisement