Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάρμαντζης: «Δημιουργήσαμε έναν Δήμο ισχυρό, μία νέα Χίο-Τώρα θα παραμέινουμε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Απολογισμός 4ετούς θητείας Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη με έργα υλοποιήσιμα προς όφελος της κοινωνίας μας.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμαρχος Χίου και Δημοτική Αρχή πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023 απολογισμό της 4ετούς θητείας τους 2019-2023, τονίζοντας τη σημαντικότητα των έργων και των δράσεων που ανέλαβαν με ορατά και τεκμηριωμένα αποτελέσματα.

«Πέρασαν 4 χρόνια απ’ όταν κληθήκαμε να αναλάβουμε το πηδάλιο της Δημοτικής μας Αρχής. Ένα στοίχημα με πολλές προκλήσεις, συνεχή αγώνα που αλλάζουν τη Χίο και την οδηγούν στη σύγχρονη εποχή. Η δύναμή μας στον δύσκολο αυτό αγώνα ήταν η αγάπη του κόσμου για ουσιαστική αλλαγή. Θέσαμε τον πήχη πολύ ψηλά, γι’ αυτό ο κόσμος είχε πολλές απαιτήσεις από εμάς. Παρά τις δυσκολίες και τα λάθη που έγιναν καταφέραμε να κάνουμε το μικρό μεγάλο και το μεγάλο μέγιστο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα έργα που έθεσαν ως Δημοτική Αρχή και υποσχέθηκαν στους πολίτες της Χίου, προχωράνε σταδιακά όπως αναγράφονται και στο συμβόλαιο τιμής, ενώ πολλά έχουν ήδη ολοκληρωθεί: «Μπορεί να μην φαίνονται κάποια έργα ως πρωταγωνιστές, αυτό δεν σημαίνει ότι τα έχουμε αφήσει. Είμαστε περήφανοι γιατί καταφέραμε μέχρι σήμερα να αγγίξουμε όλα όσα είχαμε πει. Με όραμα στραμμένο στο μέλλον χτίσαμε τη νέα Χίο και οι δημότες μας το βλέπουν καθημερινά σε όλους τους τομείς. Με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε έμπρακτα το έργο μας, παραμένοντας στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή ανέλαβε έργα που ήταν «νεκρά» και που πλέον προχωράνε και πολλά από αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Με έναν σύντομο λόγο απαρίθμησε τα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια: «Οι δημότες θα δουν στην πράξη όλες αυτές τις λειτουργίες, τα έργα  και τα αποτελέσματά μας σε αυτά τα 3 χρόνια», τονίζοντας πως μία δημοτική αρχή κρίνεται στις πραγματικές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά.

Όπως δήλωσε, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός που είχαν θέσει προχωράει αποφασιστικά και με αμείωτο ρυθμό, από τα απαραίτητα έργα της καθημερινότητας μέχρι τα μεγάλα και καθοριστικά. Ωστόσο, σημαντική ήταν και η αναφορά που έκανε στα έργα υποδομών που ήρθαν και πάλι στο φως, που παρά τα εμπόδια που υπήρχαν, λόγω της πανδημίας του Covid-19, τελικά μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης.

Έργα και δράσεις όπως η οδοποιία και οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, τα αντιπλημμυρικά και κτιριακά έργα, το Αεροδρόμιο, η Ανακύκλωση, ο Κεντρικός Λιμένας Χίου, οι Λιμενικές Υποδομές, το «Ιωνικό» Κολυμβητήριο, το Master Plan, το Open Mall, το ΡΕΞ, η Ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου, ο Ηλεκτροφωτισμός με εξοικονόμηση ενέργειας κατά 70%, το Ειδικό Σχολείο Χίου, η διαχείριση του μεταναστευτικού, η βελτίωση των σχολικών υποδομών, των παιδικών χαρών, η ενίσχυση Πολιτιστικών και Αθλητικών Σωματίων, η στήριξη τοπικών καλλιτεχνών και ευπαθών ομάδων, τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Έργα που έχουν μεταμορφώσει την εικόνα του νησιού μας, τα οποία βαδίζουν προς τον δρόμο της υλοποίησης, έπειτα από πολύ κόπο, αγώνα, διεκδικήσεις και σημαντικές προσπάθειες.

«Πυλώνας για εμάς ήταν και είναι οι άνθρωποι της Χίου. Μέσα από σοβαρή διοίκηση δημιουργήσαμε έναν δήμο ισχυρό. Τα μεγάλα έργα προχωράνε. Όνειρα δεκαετιών υλοποιούνται ή οδεύουν προς το τέλος της ολοκλήρωσής τους. Η πόλη και τα χωριά μας άλλαξαν. Καταφέραμε σχεδιασμό με προοπτική ανάπτυξης, προόδου  και αισιοδοξίας. Πλέον η Χίος είναι πιο φωτεινή από ποτέ με ανοιχτές πόρτες για τους δημότες», συμπληρώνοντας ότι η δημοτική αρχή από την εκκίνηση της θητείας της είχε να αναμετρηθεί με τον μηδενισμό και την άρνηση των αντιπολιτεύσεων, κάτι το οποίο τους πείσμωσε θετικά και δημιουργικά.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Χίου, μίλησε επίσης και για το κομμάτι της καθαριότητας, με τη συμβολή της αρμόδιας υπηρεσίας να είναι καθοριστική για την συνολική εικόνα του νησιού μας: «Το νησί μας πιο καθαρό από πότε. Η Υπηρεσία Καθαριότητας εδώ και 4 χρόνια αγωνίζεται καθημερινά. Ο Δήμος μας εντάσσεται μέσα στους καθαρότερους δήμους της Ελλάδας. Η βιώσιμη αστική κινητικότητα και η επένδυση στην παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτα», προσθέτοντας ότι η Χίος είναι ηγέτιδα δύναμη του Βορείου Αιγαίου στη διαχείρηση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης.

Σημαντική ήταν παράλληλα και η αναφορά του Δημάρχου Χίου στο κομμάτι του μεταναστευτικού, με τον ίδιο να υπενθυμίζει ότι το νησί μας βρίσκεται μακριά από τα σκοτάδια της Σούδας, της ΒΙΑΛ και γενικότερα της κρίσης που επικρατούσε: «Ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες. Θυμάστε τι γινόταν στην κεντρική πλατεία. Με ευθύνη κάναμε το χρέος μας, έχοντας ως στόχο την ασφάλεια του τόπου και των ανθρώπων μας», επισήμανε.

Κλείνοντας, ο κ. Κάρμνατζης απηύθυνε βαθιά συγκινημένος θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες του, αφανείς και μη, στους Χιώτες και στις Χιώτισσες που ήταν δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του σε ένα ταξίδι που όπως ανέφερε παρά εύκολο δεν ήταν.

ΕΡΓΑ 2019-2023 13-12-23

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement