Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣ: Η Οδύσσεια της Φιλαρμονικής Χίου!

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου,  δηλώνουμε την απογοήτευσή μας για την αναγκαστική ακύρωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και της συναυλίας της Φιλαρμονικής του δήμου μας και καταγγέλλουμε την αδιαφορία,  αλλά δυστυχώς και την εμπαθή προς την Φιλαρμονική του δήμου μας πολιτική της απερχόμενης Δημοτικής αρχής.

Αμέσως μετά από την δημοσίευση ανακοίνωσης της Φιλαρμονικής, από την οποία πληροφορηθήκαμε τις ακυρώσεις και για μια ακόμη φορά την τρέχουσα απαξιωτική πολιτική της δημοτικής αρχής, το   στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης  Γιάννης Μακριδάκης, επισκέφθηκε  τα γραφεία της Φιλαρμονικής την αρχιμουσικό κυρία Ευγενία Βορριά και της δηλώσαμε την πλήρη υποστήριξη της παράταξης στο έργο της.

Η ΛΑΣ και προεκλογικά αλλά και στην επόμενη θητεία μας στο δημοτικό συμβούλιο θα υποστηρίζουμε τον ρόλο και τα αιτήματα της διοίκησης της Φιλαρμονικής και του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής που δημιουργήθηκε επικουρικά για να καλύπτει την ελλιπή αρωγή της δημοτικής αρχής , αλλά εν τέλει καθιερώθηκε ως βασικός χρηματοδότης του σπουδαίου έργου των Ακαδημιών και των εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής, από τις εισφορές των δημοτών και των γονέων των παιδιών που αποκτούν μουσική παιδεία στους κόλπους της.

Η θερινή Ακαδημία, οι συναντήσεις των Φιλαρμονικών, τα μαθήματα των παιδιών με καταξιωμένους καθηγητές που έρχονται από τις καλύτερες μουσικές ακαδημίες και σκηνές της Ελλάδας και του κόσμου, είναι ένα όραμα σπουδαίο, ένα έργο πολύ σοβαρό, μια πολιτισμική και κοινωνική προσφορά ανεκτίμητη, που πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα με την πλήρη οικονομική στήριξη του Δήμου Χίου.

Τα παραπάνω όχι μόνο δεν εκτιμώνται από τη δημοτική αρχή, αλλά έχουν αφεθεί στην τύχη τους, δείγμα της αίσθησης πολιτισμού που έχει.

Πρόκληση αποτελουν πάντως, οι δηλώσεις του δημάρχου και αντιδημάρχου επί των οικονομικών για προϋπολογισμό 93,7 εκ. ευρώ και ταμειακό υπόλοιπο 13 εκατομμυρίων, όταν όλοι στο δημοτικό συμβούλιο γνωρίζουμε ότι είναι αέρας κοπανιστός, «άταφος νεκρός» που τον περιφέρουν από χρονιά σε χρονιά με έργα προ εικοσαετίας ή δεσμευμένες πιστώσεις στη μισθοδοσία. Απόδειξη ότι άφησε χωρίς επαρκή χρηματοδότηση τη Φιλαρμονική Χίου, με αποτέλεσμα να οδηγήσει το δικό της φορέα στην απαξίωση και στον ευτελισμό.

Ακόμα και από τα 26000 ευρώ, που ενέκρινε για τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν βρέθηκε ούτε σεντς για τη φιλαρμονική μας, με τα γνωστά  αποτελέσματα.

Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να επιληφθεί των υποχρεώσεών της, να στηρίξει με έκτακτη αναμόρφωση του Π/υ τη φιλαρμονική και να επιδείξει τον πρέποντα σεβασμό στους δημότες και στον πολιτισμό μας.

Αυτήν την κατεύθυνση θα υπηρετήσουμε και στο νέο δημοτικό συμβούλιο και αυτή θα είναι η πολιτική μας, όταν οι δημότες της Χίου μας αναθέσουν κάποια στιγμή την διοίκηση του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Χίου Σταύρου Γ. Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου διαδικτυακή συνάντηση εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθηγητή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε η γκάμα της νεοσύστατης Afeela θα εμπλουτιστεί με τρία ηλεκτρικά μοντέλα: το πρώτο είναι το Sedan που...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 22.02.2024 με τον  Γενικό  Επιθεωρητή Πυροσβεστικής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ στις 11.00 Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή...

Advertisement