Στην Αλεξανδρούπολη διεξήχθη η τελετή των 16ων ετήσιων Βραβείων Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της «Κ», ως μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης στους Έλληνες ακρίτες.
Η τελετή των 16ων ετήσιων Βραβείων Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της «Κ» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2023, εστιασμένη φέτος σε όσους δοκιμάζουν τις δημιουργικές δυνάμεις τους στις εσχατιές της χώρας μας.
Φέτος το Βραβείο Επιχειρηματικότητας, απενεμήθη και στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και στην εταιρεία Mediterra. Το παρέλαβαν ο κ. Γιώργος Τούμπος, πρόεδρος Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και ο κ. Γιάννης Μανδάλας, διευθύνων σύμβουλος της Mediterra.
Οι Χιώτες πάνε δυο δυο, αλλά και περισσότεροι μαζί προοδεύουν μια χαρά. Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ιδρυθείσα το 1938, κέρδισε το Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Είναι ο συνεταιρισμός που οργανώνει την παραγωγή και την εμπορία της μαστίχας και ιδρυτής της Mediterra, θυγατρικής εταιρείας που αναλαμβάνει το μάρκετινγκ του ξεχωριστού ελληνικού προϊόντος. Τα στελέχη της εκσυγχρόνισαν την ανάδειξη της μαστίχας για τις μοναδικές της ιδιότητες, ίδρυσαν τα mastihashop, κέρδισαν διεθνείς αγορές και φέτος εγκαινιάζουν το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας, που θα διερευνά νέες χρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων. Σήμερα παράγουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων – από τρόφιμα και καλλυντικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η A.E. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο καταξιωμένος ηθοποιός, κ. Νίκος Ψαρράς.