Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το νέο ιστορικό Κέντρο της Χίου ριζικά αναβαθμισμένο 

Αλλάζει όψη το ιστορικό κέντρο της Χίου με το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χίου, ένα έργο που θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του νησιού μας.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η μελέτη που αφορά την ανακατασκευή και την ανάπλαση της περιμέτρου του Δημοτικού Κήπου, με τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμνατζη να δηλώνει ότι η όψη του ιστορικού κέντρου της Χίου θα αλλάξει ριζικά.

«Η ολοκληρωμένη μελέτη ανακατασκευής και ανάπλασης των δρόμων Δημοκρατίας, Χιόνης, Πολυτεχνείου, είσοδος απλωταριάς έως την πύλη Ματζόρε του φρουρίου περιμετρικά του Κήπου και την κεντρική πλατεία Βουνακίου έρχεται να κουμπώσει στο μεγάλο έργο του Δημοτικού Κήπου, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κέντρο του νησιού μας. Ευελπιστούμε πως η νέα δημοτική αρχή στην οποία παραδίδουμε και αυτό το μεγάλο έργο να το ολοκληρώσει και να μην το στερήσει από τις επόμενες γενιές», επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα όραμα δεκαετιών.

Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν στους υπάρχοντες δρόμους, οι οποίοι θα μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Οι δύο λωρίδες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, με την μία να χρησιμοποιείται από τα Ι.Χ οχήματα και την άλλη που θα δοθεί για μέσα μαζικής μεταφοράς σε συνύπαρξη με τα ποδήλατα. Παράλληλα, μέσα στον σχεδιασμό προβλέπεται η διεύρυνση των πεζοδρομίων, η δημιουργία ελεγχόμενων θέσεων στάθμευσης για μικρά χρονικά διαστήματα.

«Απώτερος στόχος μας είναι να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στον αστικό ιστό της Χίου, αλλά και να μειωθεί η στάθμευση», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τις μελετήτριες κα. Ευγενία Μαρίνη και κα. Άννα Μπενέτου, μέσα στην μελέτη προβλέπεται και η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και κτιρίων περιμέτρου του Δημοτικού Κήπου, όπως το Πνευματικό Κέντρο «Ομήρειο», η Νομαρχία, το Δημαρχείο, το Βυζαντινό Μουσείο, το νεοκλασικό κτίριο που γεννήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στην οδό Πολυτεχνείου κλπ. Σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στην εικόνα του πράσινου που θα είναι τελείως διαφορετική, εμπλουτισμένη με νέα δέντρα και λουλούδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου και Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν ένα διήμερο τουρνουά φιλικών γυναικείων αγώνων βόλεϊ μεταξύ της Karsiyaka, της Altay, του Νηρέα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η DFSK ιδρύθηκε το 2003, ως μια κοινοπραξία της της Dongfeng Motor Corporation και του Sokon Group (σήμερα γνωστό ως Seres Group). Η εταιρεία...

Advertisement