Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δίκτυο μεταφοράς λυμάτων από τον Kαταρράκτη προς τον Βιολογικό της Χίου

Ο Καταρράκτης αναπτύσσεται ραγδαία, με επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα τελευταία χρόνια και είναι ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Χίου.

Αυτή την περίοδο κατασκευάζεται ένα μεγάλο, χρήσιμο και σπουδαίο έργο υποδομής για το χωριό αυτό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Δημοτική Ενότητα της Ιωνίας.

Ο προϋπολογισμός του είναι 400.000 €.

Υπήρχε ως καθολικό αίτημα του Καταρράκτη πολλά χρόνια πριν ( δυο δεκαετίες ).

Σε αυτή την Δημοτική θητεία, υλοποιείται ως έργο από την ΔΕΥΑΝΧ.

Με την ολοκλήρωση του θα κλείσει ο υπάρχων Βιολογικός καθαρισμός, ο οποίος ήταν από τους τρεις πρώτους που έγιναν πάνω στην Χίο την δεκαετία του 1980.

Ο τότε Βουλευτής κ. Γιώργος Βαρκάρης είχε ενεργήσει για να κατασκευαστούν ( 1984 ) πιλοτικά 3 πρωτοβάθμιοι βιολογικοί καθαρισμοί σε Οινούσσες, Λαγκάδα και Καταρράκτη, έργα πρωτοποριακά για την εποχή τους.

Εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί μέχρι σήμερα άριστα το χωριό του Καταρράκτη.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, θα υπάρχει περισσότερη περιβαλλοντική προστασία της θάλασσας μας, διότι τα επεξεργασμένα λύματα θα οδηγούνται προς τον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό της Χίου.

Η συνεργασία της ΔΕΥΑΝΧ με το Τοπικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο του χωριού ήταν ωφέλιμη και αποτελεσματική.

Τους ευχαριστούμε όπως και όλους όσους βοήθησαν.

Με ουσιαστικά έργα τα οποία γίνονται πράξη, αντιμετωπίζονται τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και των υποδομών στις τοπικές μας κοινωνίες προς όφελος όλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement