Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οφειλόμενη απάντηση Καρατζά σε δημοσίευμα της ΛΑΣ για το 12ο Νηπιαγωγείο Χίου

Απάντηση Πρόεδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου, Κωνσταντίνου Γεωργ. Καρατζά σε δημοσίευμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου για το 12ο Νηπιαγωγείο Χίου (Παναγίας Τουρλωτής)

Υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου για το  12ο Νηπιαγωγείο Χίου (Παναγίας Τουρλωτής), το οποίο η εν λόγω παράταξη ουδέποτε επισκέφθηκε (εξ αποστάσεως και πληκροτολογικό είναι το ενδιαφέρον της για το σχολείο). Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχαμε με την Προϊσταμένη του 12ου Νηπιαγωγείου Χίου (Παναγίας Τουρλωτής) διαπιστώσαμε ότι οτιδήποτε  γράφεται στο εν λόγω δημοσίευμα και αφορά την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου είτε παρανοήθηκε απ’ τους παρευρισκόμενους γονείς σε συνάντηση, που είχαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου την Τετάρτη 6-9-2023, είτε σκοπίμως διαστρεβλώθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση (μας έχει συνηθίσει, άλλωστε, σε τέτοιου είδους πρακτικές και στο παρελθόν).  

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8-9-2023 υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της Τεχνικής Υπηρεσίας με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου παρουσία του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου Κωνσταντίνου Γεωργ. Καρατζά, η οποία κατέληξε στο να γίνει έλεγχος του κλιματιστικού, κι αν αυτό δεν επισκευάζεται, τότε να γίνει προμήθεια νέου από την Τεχνική Υπηρεσία. 

Όσον αφορά το πλύσιμο των μοκετών και των παιχνιδιών του σχολείου κάθε χρόνο αυτό γίνεται στον αύλειο χώρο του σχολείου παρουσία γονέων και με μηδενικό οικονομικό κόστος για την σχολική επιτροπή και του γονείς με την συνδρομή πλυστικού μηχανήματος του συστεγαζόμενου 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου (Παναγίας Τουρλωτής), του οποίου την αγορά ενέκρινε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού με απόφασή της η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου τον Νοέμβριο του 2020 ΑΔΑ: ΩΩΗΖΟΛΦΟ-ΔΡ4 – Αίτημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου για έγκριση της δαπάνης για αγορά πλυστικού μηχανήματος https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A9%CE%97%CE%96%CE%9F%CE%9B%CE%A6%CE%9F-%CE%94%CE%A14?inline=true. Η Προϊσταμένη του σχολείου είπε ότι σε περίπτωση, που δεν θέλουν να επαναληφθεί αυτό, τότε θα αναλάβει το σχολείο από τα χρήματα της σχολικής επιτροπής, που έχει στο ταμείο του για διαχείριση, να πληρώσει σε καθαριστήριο το πλύσιμο των μοκετών. Το συγκεκριμένο σχολείο δεν χρήζει επιπλέον χρηματοδότησης, μιας κι έχει ανθηρό ταμείο λόγω της συνετής διαχείρισης, που γίνεται απ’ την Προϊσταμένη του και την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου. Είναι δε τόσο ανθηρό, που μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια, χωρίς να λάβει καμία χρηματοδότηση.

Σχετικά με τις λεκάνες και τα υδραυλικά του σχολείου θα επιληφθεί άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Χίου. Δεν μπορούσε, όμως, να γίνει κάτι μέσα στο καλοκαίρι, καθώς εδώ και τρία χρόνια καμιά Χιώτισσα και κανείς Χιώτης Νηπιαγωγός δεν στελεχώνει συνειδητά το εν λόγω σχολείο (ο λόγος είναι γνωστός στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού και δεν έχει να κάνει επουδενί με την κτιριακή κατάσταση του σχολείου) και ως εκ τούτου δεν μπορούσε η Τεχνική Υπηρεσία να παρέμβει του θερινούς μήνες, που το σχολείο είναι κλειστό.

Επίσης, η αγορά θερμοθαλάμου, αφενός δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη για την σχολική επιτροπή, κι αφετέρου οι θερμοθάλαμοι δεν είναι εγκεκριμένοι για χρήση στα ολοήμερα τμήματα των σχολείων https://www.esos.gr/arthra/84555/leitoyrgia-nipiagogeion-gia-sholiko-etos-2023-2024 για λόγους διασφάλισης της υγείας των παιδιών. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε από Νηπιαγωγούς την εβδομάδα, που μας πέρασε, οι εντολές των εκπαιδευτικά ανωτέρων τους είναι να μην ζεσταίνεται το φαγητό των παιδιών σε κουζίνες, θερμοθαλάμους και φούρνους μικροκυμάτων. 

Επιπλέον, υπάρχει από τον Δεκέμβριο του 2019 έτοιμη μελέτη από την ΕΤΑΧ Α.Α.Ε. για την ανέγερση νέου αυτοτελούς κτιρίου για το 12ο Νηπιαγωγείο Χίου σε τμήμα του αυλείου χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου (Παναγίας Τουρλωτής) ΑΔΑ: Ω6ΝΧΩΗΝ-ΨΧΙ – 750/2019 Απόφαση ΔΣ Χίου με θέμα: “(ΕΗΔ) Παραλαβή της μελέτης: <Ανέγερση 12ου Νηπιαγωγείου Χίου (Αρχιτεκτονική μελέτη, Μελέτη ΚΕΝΑΚ και Η/Μ)>.” https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A96%CE%9D%CE%A7%CE%A9%CE%97%CE%9D-%CE%A8%CE%A7%CE%99?inline=true , η οικοδομική άδεια είναι σχεδόν έτοιμη κι αυτή ΑΔΑ: 93ΛΟΩΗΝ-ΝΤΦ – Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης Α-1624 για Πληρωμή ανταπ τέλους Τεχνικ Επιμ Ελ (ΤΕΕ) e-ΑΔΕΙΕΣ (προέγκριση οικοδομικής άδειας για ανέγερση 12ου Νηπιαγωγείου Χίου) https://diavgeia.gov.gr/doc/93%CE%9B%CE%9F%CE%A9%CE%97%CE%9D-%CE%9D%CE%A4%CE%A6?inline=true&fbclid=IwAR30pOFEjQheeLz4Tsn0Lf-87MKdiiwHzR5lLmYPMq8C00l8iOxPoBtRqQY και μένει η ένταξη του στο ΕΣΠΑ 2021-2027 το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να επακολουθήσει η ανέγερσή του.

Ακόμη, η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη είναι η μόνη, που φρόντισε να υπάρχει σχολική καθαρίστρια μόνο για το 12ο Νηπιαγωγείο Χίου (Παναγίας Τουρλωτής). ΑΔΑ: 9ΠΙ5ΩΗΝ-ΛΒΜ – Η αριθμ 245/2023 Απόφαση Δημάρχου Χίου για την πρόσληψη και την τοποθέτηση σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2023-2024 https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%A0%CE%995%CE%A9%CE%97%CE%9D-%CE%9B%CE%92%CE%9C?inline=true&fbclid=IwAR06OVGRPngHery7Fb8avyq1oV8XjISFLNTw-T7ubacm-HN3q64uytqq62g .

Τέλος, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα της Χίου, κι όχι μόνο, γνωρίζει ότι καθ’ όλην την διάρκεια της επταετούς μου ενασχόλησης με τα εκπαιδευτικά αυτοδιοικητικά κοινά στην κυριολεξία ‘’οργώνω’’ καθημερινά τα σχολεία του νησιού με δικό μου όχημα, πληρωμένη από εμένα την βενζίνη και ποτέ δεν χρησιμοποίησα υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Το έκανα συνειδητά από αγάπη για τον γενέθλιο τόπο μου, την Χίο και τα σχολεία της, όντας ο ίδιος εκπαιδευτικός και τέκνο εκπαιδευτικών.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Avenger, ένα 48V υβριδικό Renegade και ένα Plug-in Hybrid Compass, η Jeep υποστήριξε την μοναδική διοργάνωση off-road τριάθλου που γίνεται...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

Advertisement