Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αιδώς Αργείοι!!!

Aνακοίνωση ΛΑΣ του Δήμου Χίου

Ντράπηκε και η ντροπή ακούγοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Χίου, γνωστού για την αμετροέπειά του, που φόρεσε και  πυροσβεστικό “αμπέχονο” για να μας πει ότι «αφού είναι ο Κάρματζης εδώ θα την πιάσουμε τη φωτιά»!!!

Από κοντά και άλλοι υποψήφιοι, δήμου και περιφέρειας που την ώρα που συνεχίζονταν η κατάσβεση , αυτοί, έτοιμοι από νωρίς, είχαν στηθεί στον κεντρικό δρόμο για το προεκλογικό show. 

Αυτοί που 4 χρόνια σε δήμο και περιφέρεια δεν έχουν πράξει τίποτα για την πυροπροστασία του χωριού, παρά τις προσπάθειες του προέδρου της Λαϊκής Συσπείρωσης και σύσσωμου του τοπικού συμβουλίου, παρά τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων για το θέμα, παρά τις επισημάνσεις της πυροσβεστικής για το δάσος του Άη Γιάννη και τις αδυναμίες και κινδύνους πυρόσβεσης, παρά την έτοιμη δωρεάν μελέτη  πυροπροστασίας συμπολίτη μας ηλεκτρολόγου μηχανικού, που φρόντισε η κοινότητα να εξασφαλίσει ύψους κατασκευής 35000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχει κατατεθεί πάμπολλες φορές το θέμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση και σε αυτή και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές .

ΤΊΠΟΤΑ δεν έπραξαν, αν και είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά εμπρησμού υπό τις ίδιες συνθήκες.

Την πρώτη φορά, λίγες μέρες πριν τη φωτιά αναγομώθηκαν οι μεγάλοι πυροσβεστήρες, που με κραυγές ζητούσε ο πρόεδρος και μετά από ανακοίνωση για το θέμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Με αυτούς επιχείρησαν οι κάτοικοι με τον πρόεδρο στην αρχή της φωτιάς .

Γι αυτό λέμε ότι όλοι αυτοί μαζί με τις κυβερνήσεις τους, είναι οι πολιτικά ηθικοί αυτουργοί των εμπρησμών.

Γι αυτό λέμε ότι είναι επικίνδυνοι για τις ζωές μας. Γι αυτό τα χρεώνουν όλα στην κλιματική αλλαγή.

Γι αυτό οι ευθύνες δεν μπορούν να περιορίζονται στους φυσικούς αυτουργούς μόνο, αλλά και στην εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων και τοπικών αρχόντων που με θράσος βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις.

Αυτές μόνο ο λαός μας μπορεί καθ’ ολοκληρία να τις  αποδώσει. Να ανατρέψει κι αυτούς και  την πολιτική τους ,που αντιμετωπίζει  τις ζωές μας  ως κόστος και τη γη ως εμπόρευμα, που αφήνει ασύδοτους τους εμπρηστές να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, εκ μέρους   της πολιτικής της “πράσινης μετάβασης της ΕΕ”.

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ ήταν εκεί, πράττοντας το χρέος τους.

Το συμπέρασμα και πάλι είναι ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό.

Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στις δυνάμεις της πυροσβεστικής, στους εθελοντές και στους κατοίκους της Λαγκάδας, που έπεσαν στη μάχη της φωτιάς και χωρίς “αμπέχονο”.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ θα χτυπήσει δυνατά και φέτος στη Βολισσό στο δεύτερο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βόρειας Χίου το #1 VOLISSOS SUMMER FESTIVAL 2024 που θα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συμμαχίας Αξιών για την άμεση κατασκευή στεγάστρου στην στάση του Αστικού ΚΤΕΛ Στον νέο υπαίθριο χώρο, κοντά στο σταθμαρχείο,  που χρησιμοποιεί το αστικό...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το βιωματικό εργαστήρι «Ακούγοντας με το σώμα», το Σάββατο 22...

ΧΙΟΣ

Αγίου Πνεύματος 2024: Τι ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα, τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα και τις τράπεζες Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Χίου,...

Advertisement