Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χίου, ο Μιχάλης Κανάριος του Γεωργίου με την Σύμπραξη Δημιουργίας του Σταμάτη Κάρμαντζη

Γεννήθηκα στην Καλαμωτή της Χίου. Αποφοίτησα από το Λύκειο Καλαμωτής και υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός στα τεθωρακισμένα. Σήμερα φέρω τον βαθμό του εφέδρου Λοχαγού. Από το 1972 εργαζόμουν ως υπάλληλος στα ΕΛΤΑ και από το 2005 είμαι συνταξιούχος .Το 1991 δημιούργησα το πρώτο ιδιωτικό ταχυδρομείο στη Χίο με την επωνυμία CHIOS EXPREES COYRIER με άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων.

Παράλληλα δε ανέπτυξα σημαντική δράση στα κοινά του τόπου μου όντας ιδρυτικό μέλος της Αθλητικής Ένωσης Καλαμωτής το 1969 και διατελώντας Πρόεδρος από το 1983 εως το 1986, ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Γηπέδου. Από το 1986 έως το 1989 διετέλεσα Κοινοτικός Σύμβουλος Καλαμωτής, ενώ ήμουν και υποψήφιος πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής. Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκα Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Καλαμωτής. Από το 2014 έως το 2016 διετέλεσα πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής. Το 2022 ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής

Το 1986 εκδίδω την τοπική εφημερίδα με τίτλο “Τα Καλαμωτούσικα νέα” που λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους απανταχού της γης συγχωριανούς μου με την γενέτειρα μου. Το 2002 εκδίδω την εφημερίδα “Μαστιχοχωρούσικα νέα” και το 2006 έχω την επιμέλεια της εφημερίδας “Δράση για τα Μαστιχοχώρια”. Από το 2019 αρθρογραφώ στην εβδομαδιαία εφημερίδα Χιακός Λαός.

Από το 2010 μέχρι σήμερα συνεχίζω τα Μαστιχοχωρούσικα νέα σε ηλεκτρονική μορφή και είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου ως ανταποκριτής.

Είναι ιδιαίτερη τιμή η πρόταση του Σταμάτη Κάρμαντζη να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην παράταξή του. Τρέφω βαθιά εκτίμηση στο πρόσωπό του, αφενός για την προσπάθειά του να αλλάξει προς το καλύτερο την πόλη και τα χωριά της Χίου κι αφετέρου για την οξυδέρκειά του, την εργατικότητά του και την ικανότητα του να εμπνέει τους συνεργάτες του, ώστε να εξελίσσονται τόσο ατομικά προς το θετικό, όσο και συνολικά προς το γενικό συμφέρον όλων των δημοτών της Χίου.

Αποφάσισα να συμμετάσχω στις εκλογές  με τον συνδυασμό  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Σταμάτη Κάρμαντζη ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος,γιατί πιστεύω η συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι υποχρέωση όλων μας προκειμένου να προχωρήσει ο τόπος μας προς το καλύτερο.Σε μια εποχή δύσκολη για την Πατρίδα μας και για τον καθένα ξεχωριστά,η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να πρωταγωνιστήσει στην αναπτυξιακή πορεία της Χίου.

Την προσπάθεια αυτή είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρει να υλοποιήσει ο Σταμάτης Κάρμαντζης μαζί με μια άξια ομάδα συνεργατών με θέληση για προσφορά και αγάπη για τον τόπο μου.

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Χίος βρίσκεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε αναπτυξιακή πορεία, με συνέπεια αύξηση του εργατικού δυναμικού και την μεγάλη μείωση της ανεργίας των νέων. Για να κάνουμε την Χίο τόπο ελκυστικό, απαιτείται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στη γνώση, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την έρευνα, στο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο και να δημιουργεί θέσεις εργασίας και κυρίως για τους νέους

Αν ιεραρχήσουμε τις τοπικές προτεραιότητες μπορούμε  να διατυπώσουμε ρεαλιστικές προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας. Με όραμα και σωστό σχεδιασμό, αλλά κυρίως με τη συνεργασία όλων μπορούμε να το πετύχουμε.

Θεωρώ ότι η προσπάθεια αυτή είναι κοινή. Μας ενδιαφέρει όλους, γιατί η ανάπτυξη μας αφορά όλους. Μια ανάπτυξη που οφείλει να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. τον άνθρωπο που ζει και εργάζεται σ΄ αυτόν τον τόπο.

Θα παλέψουμε για τη δρομολόγηση και υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων   που έχει ανάγκη το νησί μας. Για την στήριξη της εκπαίδευσης, για την αναβάθμιση των Υποδομών υγείας και Κοινωνικής φροντίδας για την βελτίωση των συγκοινωνιακών υποδομών και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, για την κατασκευή των απαραίτητων έργων που προστατεύουν στην πράξη το περιβάλλον για την στήριξη και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στους αλιείς  και στους κτηνοτρόφους.

Η Δέσμευση μου 

Η ενασχόληση μου χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μου έχει δώσει την δυνατότητα να γνωρίζω ανάγκες  και καταστάσεις  σε αυτά τα αντικείμενα . Για αυτό θεωρώ απαραίτητη την κατασκευή  του κλειστού γυμναστηρίου στη βόρεια και νότια Χίο, αλλά και την δημιουργία  ενός ανοικτού θεάτρου στη νότια Χίο.

Ακόμη θα προσπαθήσω να ενταχθεί σε πρόγραμμα ανάπλασης και ανάδειξης ένα Μεσαιωνικό Καστροχώρι, που θα επιλεγεί και εάν πετύχει ο σχεδιασμός, θα προτείνω να ενταχθεί και δεύτερο. Στον αναπτυξιακό τομέα θα κάνω το καλύτερο που μπορεί για την αξιοποίηση του λιμανιού των Μεστών, και θα ασκήσω πιέσεις για τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου στη νότια Χίο και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στην περιοχή της Κώμης.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Στηρίζοντας την υποψηφιότητα μου σας υπόσχομαι ότι μέσα από τα νέα καθήκοντα μου, θα τιμήσω ανιδιοτελώς την προτίμηση σας στο πρόσωπο μου, με μοναδικό σκοπό το κοινό καλό του τόπου.

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement