Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Κώμη Cabana»: Το νέο στολίδι της νότιας Χίου ριζικά αναβαθμισμένο

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα της νέας Κώμης, αφού πλέον ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο της αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων του παραλιακού μετώπου της, με την τοποθέτηση και του τελευταίου μέρους εξοπλισμού παραλίας και πεζόδρομου.

Το μεσημέρι της Τρίτης 01/8/2023 έγινε η παράδοση του έργου «Βελτίωση και Συμπλήρωση Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κώμης» από τον Δήμο Χίου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αλλάζει την συνολική όψη της περιοχής ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας ακόμα πιο τουριστική. Το έργο είχε αναλάβει η Κοινοπραξία Στρογγυλού.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που έπειτα από αρκετούς κόπους προσπάθειας, ήρθε και το επιθυμητό, χειροπιαστό αποτέλεσμα. Με το έργο αυτό λύνεται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των επισκεπτών.   

«Η Χίος αλλάζει όψη καθημερινά με έργα που αφορούν όλο το νησί. Αλλάζουμε το νησί μας, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του», επεσήμανε.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Προέδρο της Κοινότητας Καλαμωτής, Θεοδόση Σταθόπουλου και πέραν της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου, θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στην υπάλληλο του Δήμου, επιβλέπουσα και μελετήτρια του έργου Ιωάννα Φυτούση, για τον σχεδιασμό του έργου που αναβάθμισε το παραλιακό μέτωπο και την οργανωμένη παραλία της Κώμης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του έργου:  «Ευχαριστούμε και τον κάθε ένα από εσάς για την υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Καλό καλοκαίρι στην όμορφη Κώμη μας!», κατέληξε.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης τόνισε πως απομένει η ανάπλαση στο δυτικό κομμάτι, το οποίο θα προχωρήσει με τα χρήματα του Δήμου Χίου: «Πλέον η παραλία της Κώμης γίνεται πρότυπη, πλήρως οργανωμένη και από εδώ και στο εξής θα λειτουργήσει με κανόνες», σημείωσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement