Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το πρόγραμμα ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τις 3/8/2023, ημέρα Πέμπτη και μέχρι 5/8/2023 ημέρα Σάββατο θα  πραγματοποιηθεί ψεκασμός στη Δημοτική Κοινότητα Χίου για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος Δακοκτονίας 2023.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και  να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα. Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ψεκασμού είναι το εξής:

  • Πέμπτη 3/8/2023 στις περιοχές: Αγ. Ειρήνη, Καρδαμάδα, Κάμπος, Γκιάζου, Φραγκοβούνι
  • Παρασκευή 4/8/2023 στις περιοχές: Βαρβάσι, Ευρετή, Σπηλάδια, Αεροδρόμιο, Καστρομηνά,  Γιαλούρικα,  Παναγία Βοήθεια
  • Σάββατο 5/8/2023 στις περιοχές: Γρου, Λολόδεντρα, Λατόμι, Αγ. Λουκάς, Λιβάδια, Λέτσαινα, Κοφινάς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμ. Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τις  2/8/2023 ημέρα Τετάρτη θα συνεχιστεί ο ψεκασμός στους οικισμούς της Β. Χίου.  

To Πρόγραμμα Ψεκασμών διαμορφώνεται ως εξής:

  • 2/8/2023 ημέρα Τετάρτη: Αγ. Γεωργιος Συκουσης, Ζυφιας, Βερβερατο,

Δαφνωνας, Κέραμος, Λεπτόποδα  

  • 3/8/2023 ημέρα Πέμπτη: Χιος, Σιδηρούντα, Φυτά – Κηπουριες, Διευχά – Καταβαση
  • 4/8/2023ημέραΠαρασκευή: Χιος, Αμάδες, Πιτυός, Καρδάμυλα
  • 5/8/2023 ημέρα Σάββατο: Χιος, Καρδάμυλα
  • 7/8/2023 ημέρα Δευτέρα: Καρδάμυλα, Λαγκαδα, Συκιαδα, Βροντάδος
  • 8/8/2023 ημέρα Τρίτη: Βρονταδος, Καρυές, Αναβατος

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα. Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Oι μελισσοκόμοι να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους σε περιοχές που δεν θα γίνουν ψεκασμοί ή σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε (5) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών.

Οι πρόεδροι των οικισμών θα ενημερώνονται για την συγκεκριμένη ημερομηνία ψεκασμού του οικισμού τους καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή της ημερομηνίας ψεκασμού της περιοχής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement