Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με το καλό το καλοκαίρι του 2024 η λειτουργία της Κατασκήνωσης στα Σκλαβιά

Κάρμανζτης για Κατασκήνωση Σκλαβιών: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που δεν λειτούργησε φέτος – Μέλημά μας η ασφάλεια».

Για τη μη λειτουργία της Κατασκήνωσης στα Σκλαβιά και για το φετινό καλοκαίρι έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εργασίες.

«Οι δουλειές του ποδαριού τελείωσαν. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη που φέτος δεν προλάβαμε να λειτουργήσουμε την Κατασκήνωση Σκλαβιών. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Θέλω να παραδώσω μία κατασκήνωση που να είναι 100% ασφαλέστατη για τα παιδιά μας, ώστε να υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος», δήλωσε κ.  Κάρμαντζης, σημειώνοντας πως αναλαμβάνει προσωπικά την πολιτική ευθύνη που δεν λειτούργησε ούτε το φετινό καλοκαίρι η Κατασκήνωση Σκλαβιών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί το 2019, μέσω της οποίας παρατηρήθηκαν και  καταγράφτηκαν σημαντικές ελλείψεις, όπως στα θέματα της  πυρασφάλειας και της πυροπροστασίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής είναι να παραδώσουν μία ασφαλέστατη κατασκήνωση το καλοκαίρι του 2024, μέσα από σημαντικές παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν, συνολικού ύψους 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, επισήμανε πως μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι των εργασιών συντήρησης στην τραπεζαρία, η απομάκρυνση επικίνδυνων δέντρων και κλαδιών σε όλη την έκταση του χώρου, η μελέτη των μέσων πυροπροστασίας, η οποία κατατίθεται άμεσα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για έλεγχο, ο έλεγχος και η κατάθεση των σχεδίων της ηλεκτρικής εγκατάστασης, η προμήθεια της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ενώ συμπλήρωσε πως συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης με το έργο να αναμένεται για δημοπράτηση.

«Θα έχουμε μία κατασκήνωση που θα είναι άξια εκπροσώπησης και φιλοξενίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

Advertisement