Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣ: Περικοπές στη λειτουργία των παιδικών σταθμών η λύση της Δημοτικής Αρχής στα προβλήματα υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού

Μέσω ανακοίνωσης η ΛΑΣ του Δήμου Χίου εξαπολύει ευθύνες στο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα στο θέμα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΣ του Δήμου Χίου:

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε  μπροστά στο πρόβλημα λειτουργίας του Νομικού προσώπου  και ειδικότερα της λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις που απειλούν την λειτουργία τους . 

Κατά τη συνεδρίαση της 4/7/23 ακούστηκαν προτάσεις από την διοίκηση  για περικοπές τμημάτων των σταθμών λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και ελλιπούς προσωπικού τόσο  εκπαιδευτικού όσο και βοηθητικού.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά  η Δημοτική Αρχή φαίνεται ανεπαρκής και ανεύθυνη ως προς την χρηματοδότηση του ΝΠ.

Οι πιστώσεις δίνονται με το σταγονόμετρο  ενώ κατ΄ άλλα επαίρονται για τον πακτωλό χρημάτων που εισρέουν στον Δήμο. 

Από τον φετινό προϋπολογισμό του 2023 έχουν περικοπεί  πάνω από 600.000€ από τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσωπου,  σε σχέση με τον προηγούμενο του 2022. Αυτό από μόνο του εξηγεί πολλά, αφού το Νομικό Πρόσωπο χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον Δήμο . Έχει αναλάβει ένα πλήθος αντικειμένων και σωρό υποχρεώσεων , και η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι μια χαοτικής λειτουργίας κατά  το «πάμε και όπου βγεί», χωρίς προγραμματισμό και οργάνωση ,ελλείψεις προσωπικού σε όλη την γκάμα των δομών του και κυρίως χρηματοδοτήσεων.

Ειδικά το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών  που έχει  να κάνει με τα παιδιά , την κοινωνικοποίησή τους , την υγιεινή και την ασφάλεια  τους.

Δομές  που χωρίς την εύρυθμη λειτουργία τους δημιουργούν αναστάτωση στις οικογένειες που προγραμματίζουν τη ζωή τους και στηρίζονται σε αυτές.

Ως ΛΑΣ έχουμε καταστήσει γνωστό και έχουμε διακηρύξει σε κάθε τόνο ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός Παιδικών σταθμών. Και η λειτουργία να είναι τέτοια  που να εξυπηρετεί κάθε οικογένεια. Καμιά περικοπή  ούτε σε ωράρια ούτε σε προσωπικό. 

Απαιτούμε:

  • Κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών  άμεσα από τον Δήμο ώστε να καταστεί δυνατή  η λειτουργία των σταθμών .
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού με τον προσφοορότερο και διαφανή τρόπο τόσο εκπαιδευτικού όσο και βοηθητικού και πλήρους ωραρίου ώστε τον Σεπτέμβρη να είναι πλήρως στελεχωμένοι οι σταθμοί και να μπορούν να λειτουργήσυν. 
  • Καμιά οικονομική επιβάρυνση σε παιδιά αποδεδειγμένα ανέργων, πολυτέκνων και ΑμεΑ
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων. Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες. 
  • Διεκδίκηση πόρων άμεσα από τον κρατικού π/υ 
  • Δημιουργία Παιδικού Σταθμού  στον Βροντάδου , χωρίς το εκβιαστικό  δίλλημα από την Δημοτική Αρχή , ότι ή ο ΑΟΤΑ θα κάνει την μελέτη ή τίποτα. Γνωρίζοντας  ότι όλοι συμφωνήσαμε  και με την δημιουργία του Παιδικού Σταθμού  στον Βροντάδο και με την δημιουργία της στέγης, απλά δεν συμφωνήσαμε να τα αναλάβει το παραμάγαζο  που δημιούργησε ο Δήμος, τον ΑΟΤΑ,  για να δίνει δουλειές σε ημετέρους. Ο ν. 4412/16 για τα δημόσια έργα  δίνει τρόπους και επιλογές ποικίλες για τα διάφορα έργα. 
  • Δημιουργία Παιδικού σταθμού  στην Βέσσα  με διερεύνηση του πολεοδομικού πλαισίου για την επίτευξη του σκοπού αυτού, αφού αυτό είναι και η απαίτηση των τοπικών κοινοτήτων των νοτιοχώρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement