Σε ασφαλιστικά μέτρα κατέφυγε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου εναντίον της ΔΕΥΑΧ, αναφορικά με το ζήτημα της διακοπής των αρδευτικών παροχών στους μαστιχοπαραγωγούς.
Στο μονομελές πρωτοδικείο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, κ. Γιώργος Τούμπος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλης Μυριαγκός. Την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Νίκος Νύκτας και Μαρία Σκάμαλου, ενώ την ΔΕΥΑΧ η Γραμματική Αλοιμίνου, καταθέτοντας ο καθένας τα επιχειρήματά του για το ζήτημα της υδροδότησης των μαστιχόδεντρων.
Όπως δήλωσε ο κ. Νύκτας, ζητάνε από τη ΔΕΥΑΧ να διακόψουν το μέτρο που έλαβαν αναφορικά με την διακοπή παροχής νερού στους μαστιχοπαραγωγούς: «Οι μαστιχοπαραγωγοί και η μαστίχα είναι σημαντική για τη Χίο. Θεωρούμε άδικη την απόφαση της ΔΕΥΑΧ και ζητάμε να μην εφαρμοστεί το μέτρο. Είναι ξεκάθαρο ότι πλήττει τους αγρότες», σημειώνοντας ότι κατά τη γνώμη του δεν θεωρεί ότι υπάρχει τόσο σημαντικό πρόβλημα λειψυδρίας, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως στο παρελθόν υπήρχαν αντίστοιχα ζητήματα που όμως αντιμετωπιστήκαν με άλλο τρόπο.
Με τη σειρά του ο κ. Μυριαγκός ανέφερε πως θα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να δουν ως προς σε ποια κατεύθυνση θα είναι: «Εγώ απ’ όσο γνωρίζω τα μαστιχόδενδρα που παράγουν μαστίχι δεν ποτίζονται και γι’ αυτόν τον λόγο δεν χρειάζεται να υδροδοτηθούν τα χωράφια αυτά. Όσον αφορά τα νέα μαστιχόδεντρα είναι σαφέστατη η απόφασή μας. Παρέχουμε όσο νερό χρειάζονται για να ποτιστούν», κατέληξε.
