Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΥΑΧ: 6.000.000€ για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Χίου

Ξεκινά η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Χίου, αγγίζοντας το ύψος των 6.000.000 ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίησης ενός πολύ σπουδαίου έργου που αφορά τα τρία τέταρτα του νησιού της Χίου.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλης Μυριαγκός, το έργο δημοπρατήθηκε πρόσφατα και υπήρξε ανάδοχος για την εκτέλεση του, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1990 από την τότε Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο Χίου τον αείμνηστο Γιάννη Μπουμπάρη.

«Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στην πόλη της Χίου (φιλοξενεί τα λύματα των 3/4 του νησιού μας), ήρθε η ώρα να χρηματοδοτηθεί, να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του», σημείωσε.

Όσον αφορά την περιγραφή των εργασιών, το έργο θα κατασκευαστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Χίου στην περιοχή του αεροδρομίου. Ειδικότερα, προβλέπονται βελτιωτικές επεμβάσεις στα οικοδομικά, καθώς και βελτίωση ηλεκτρομηχανολογικού υλικού σε όλα τα σταδία της επεξεργασίας, ώστε το παραγόμενο νερό της δευτεροβάθμιας επεξεργασίας να μπορεί να επεξεργασθεί επιπλέον με τρίτο βαθμό και να διατεθεί για άρδευση, δίνοντας 4.000 κ.μ ημερησίως: «Έτσι θα εξοικονομήσουμε τις ποσότητες αυτές από το υδρευτικό ισοζύγιο. Το έργο είναι κατηγορίας Υδραυλικών, Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ακολουθία των εργασιών του έργου:

  1. Βελτιώσεις υφιστάμενης εγκατάστασης κατά τη σειρά επεξεργασίας των λυμάτων, ήτοι έργα εισόδου, αμμολιποσυλλογή κ.λπ. Στο σύνολο των εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές βελτιώσεις στα παρακάτω σημεία:

-Κτίριο έργων εισόδου
-Πινακοστάσιο
-Ανακυκλοφορία λάσπης
-Δεξαμενή απονιτροποίησης – αερισμού
-Φρεάτιο διανομής περίσσιας λάσπης
-Δεξαμενές καθίζησης
-Παχυντής
-Κτίριο υποσταθμού – αεροσυμπιεστών
-Δεξαμενή χλωρίωσης

  1. Κτιριακά έργα και εγκαταστάσεις τριτοβάθμιας επεξεργασίας (αυτοτελούς συστήματος φίλτρανσης κλπ) εντός Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Χίου
  2. Κατασκευή δεξαμενής διανομής άδρευσης στην περιοχή Βασιλειώνικο, όγκου περίπου 2350 κυβικών μέτρων.
  3. Κατασκευή αρδευτικού δικτύου συνολικού μήκους περίπου 6550μ. HDPE DN400 από Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Χίου έως δεξαμενή διανομής άρδευσης και εν συνεχεία ως δίκτυο διανομής στην περιοχή άρδευσης.

Στον μεγάλο τομέα της ΔΕΥΑΝΧ που αφορά την αποχέτευση με το έργο αυτό και τα νέα δίκτυα αποχέτευσης που κατασκευάζονται για την σύνδεση των ακινήτων με τον βιολογικό καθαρισμό, στην περιοχή από Βαρβάσι μέχρι Κάμπο (3.500.000€) λύνονται κατά ένα μεγάλο μέρος προβλήματα δεκαετιών.

«Διοίκηση και εργαζόμενοι συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με έργα σύγχρονα που ωφελούν το νησί μας. Η Χίος αξίζει να προοδεύει», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...

Advertisement