Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Χίου

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ για την Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού Χίου

Υποχρέωση όλων των αιρετών είναι, σε συνεργασία πάντοτε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου, να βρίσκουν οικονομικούς πόρους αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ούτως ώστε να εκτελούνται έργα προς όφελος της κοινωνίας και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου που υπηρετούν.

Ως ΔΕΥΑΝΧ το ΔΣ της και οι εξαιρετικοί υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά, μεθοδικά και επιστημονικά, έφτασαν στην έναρξη της υλοποίησης ενός πολύ σπουδαίο έργου που αφορά τα τρία τέταρτα του νησιού μας.

Το έργο δημοπρατήθηκε πρόσφατα και υπήρξε ανάδοχος για την εκτέλεση του.

Αφορά το μεγαλύτερο έργο υποδομής που κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1990 από την τότε Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον αείμνηστο Γιάννη Μπουμπάρη.

Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στην πόλη της Χίου ( φιλοξενεί τα λύματα των 3/4 του νησιού μας), ήρθε η ώρα να χρηματοδοτηθεί, να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του.

Το έργο αυτό αυτό έχει τίτλο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΕΕΛ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ»
Προϋπολογισμός 5.950 000,00 ΕΥΡΩ χωρίς ΦΠΑ.

Περιγραφή εργασιών.

Το έργο θα κατασκευαστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Χίου στην περιοχή του αεροδρομίου.
Προβλέπονται βελτιωτικές επεμβάσεις στα οικοδομικά καθώς και τη βελτίωση ηλεκτρομηχανολογικού υλικού σε όλα τα σταδία της επεξεργασίας, ώστε το παραγόμενο νερό της δευτεροβάθμιας επεξεργασίας να μπορεί να επεξεργασθεί επιπλέον με τρίτο βαθμό και να διατεθεί για άρδευση, δίνοντας 4.000 κ.μ ημερησίως.
Έτσι θα εξοικονομήσουμε τις ποσότητες αυτές από το υδρευτικό ισοζύγιο.
Το έργο είναι κατηγορίας Υδραυλικών , Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

Η ακολουθία των εργασιών του έργου θα είναι υποχρεωτικά η κάτωθι, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Χίου.

1. Βελτιώσεις υφιστάμενης εγκατάστασης κατά τη σειρά επεξεργασίας των λυμάτων, ήτοι έργα εισόδου, αμμολιποσυλλογή κ.λπ.

Στο σύνολο των εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές βελτιώσεις στα παρακάτω σημεία:
*Κτίριο έργων εισόδου
*Πινακοστάσιο
*Ανακυκλοφορία λάσπης
*Δεξαμενή απονιτροποίησης – αερισμού
*Φρεάτιο διανομής περίσσιας λάσπης
*Δεξαμενές καθίζησης
*Παχυντής
*Κτίριο υποσταθμού – αεροσυμπιεστών
*Δεξαμενή χλωρίωσης

2. Κτιριακά έργα και εγκαταστάσεις τριτοβάθμιας επεξεργασίας (αυτοτελούς συστήματος φίλτρανσης κλπ) εντός Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Χίου

3. Κατασκευή δεξαμενής διανομής άδρευσης στην περιοχή Βασιλειώνικο, όγκου περίπου 2350κυβικών μέτρων.

4. Κατασκευή αρδευτικού δικτύου συνολικού μήκους περίπου 6550μ. HDPE DN400 από Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Χίου έως δεξαμενή διανομής άρδευσης και εν συνεχεία ως δίκτυο διανομής στην περιοχή άρδευσης.

Στον μεγάλο τομέα της ΔΕΥΑΝΧ που αφορά την αποχέτευση με το έργο αυτό και τα νέα δίκτυα αποχέτευσης που κατασκευάζονται για την σύνδεση των ακινήτων με τον βιολογικό καθαρισμό, στην περιοχή απο Βαρβάσι μέχρι Κάμπο ( 3.500.000 € ) λύνονται κατά ένα μεγάλο μέρος προβλήματα δεκαετιών.

Διοίκηση και εργαζόμενοι συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με έργα σύγχρονα που οφελούν το νησί μας.

Η Χίος αξίζει να προοδεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement