Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

1.095.000€ για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Χίου – Συνολικά έχουν διατεθεί πάνω από 5 εκ. ευρώ

Το ποσό των 1.095.000 ευρώ έρχεται να προστεθεί στο ταμείο του Δήμου Χίου από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο του έργου που αφορά την βελτίωση της προσβασιμότητας από το Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ. στην πόλη της Χίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη παρεμβάσεις περί ανακατασκευής των οδοστρωμάτων αναμένεται να γίνουν στις οδούς: Βλαχογιάννη, Βλαταρίας, τμήμα της Κωνστ/νου Τρυπάνη, Παπαστεφάνου, 2η Πάροδος Αγ. Σπυρίδωνα, Καναλά, Νεοφύτου Βάμβα, Γυμνασιάρχου Μαδιά, Ιωάννη Πατέρα, Συνταγματάρχου Καναβουτσή, Εκκλησία  Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, Μιχάλων, Χρήστου Μάντικα, Κουβελά Νικ., Καλαμπόκα, Σταμ. Πρωϊου, Δαμιανού, Πιπίνου, Πολεμίδη, Ασωμάτων, Ναυάρχου Καλβοκορέση, Διοσκούρων, Εφέσου, Σμύρνης, Βελαστή, Αμφικλέους, Βατάκη, Κεφάλα,Κανέλου, Μαμούκα, Ποθυτού, Στρουμπή, Δαγκλή, Παπαγιάννη Γκιάλα , Σεκιάρη Σάββα, Ιγνατίου Μητροπολίτη, Εσπερίδων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, θα περάσουν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου η έγκριση των όρων δημοπράτησης, τονίζοντας ότι κατάφεραν να εξασφαλίσουν το παραπάνω χρηματικό ποσό για την οδική ασφάλεια και τον προγραμματισμό που γίνεται γύρω από αυτά τα ζητήματα με στόχο να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις κι όχι «μπαλώματα»: «Μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία για το καλό του τόπου μας. Προσπαθούμε να μετατρέψουμε τη Χίο σε ένα εργοτάξιο», ανέφερε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως ο Δήμος Χίου έχει εξασφαλίσει το ποσό των 5 εκ. ευρώ για την βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Χίου, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα 29.5 αποσφραγίζονται οι φάκελοι με το ποσό των 2.325.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών με απώτερο σκοπό να βελτιωθούν άμεσα οι ανάγκες του εθνικού αλλά και επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από το ποσό των 2,3 εκ. ευρώ που ήρθε από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει εξασφαλιστεί και το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Επίσης, ο Δήμαρχος Χίου έχουν διατεθεί 600.000 ευρώ που έχει να κάνει με ασφαλτοστρώσεις και βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή του Αγίου Μήνα, των 300.000 ευρώ στα Καμπόχωρα και 600.000 ευρώ από την περσινή εργολαβία «ΠΥΛΩΝΑΣ».

«Έχουμε συνολικά 5 εκ. ευρώ που εντός του επόμενου 10μηνου θα πέσουν αυτά τα χρήματα στην οδική ασφάλεια της Χίου. Προχωράμε σοβαρά και υπεύθυνα με αποφασιστικότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχει η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία είναι εδώ για να αντιμετωπίσει όλα τα θέματαΔιεκδικούμε πράγματα, τα πάντα κερδίζονται», τόνισε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement