Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυριαγκός: “Το ζημιογόνο για την ΔΕΥΑΝΧ και την Χίο πρόγραμμα του κ. Καραβασίλη”

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑΧ, Βασίλη Μυριαγκού προς τον συνδυασμό “Χίος Μπροστά”

Πρόσφατα παρουσιάστηκαν στον τύπο οι προτάσεις του κ. Καραβασίλη για την ΔΕΥΑΝΧ.

Ως συνήθως απαξιώνει όλους τους Δημάρχους της Χίου, τους Προέδρους της ΔΕΥΑΝΧ, τους δεκάδες εργαζόμενους, οι οποίοι διαχρονικά συνέβαλαν για να υλοποιηθούν οι υποδομές και ένα γιγαντιαίο σύστημα που να υδροδοτεί από άκρη σε άκρη όλη την Χίο με:

Δίκτυα ύδρευσης

Δεξαμενές

Γεωτρήσεις

Αφαλατώσεις

Λιμνοδεξαμενές

Φράγματα

Πηγές

Επιφανειακά νερά

Λόγω άγνοιας του ( τόσο καλά γνωρίζει την ΔΕΥΑΝΧ ) παρέλειψε να αναφερθεί στα άλλα δυο μεγάλα αντικείμενα της που είναι:

  1. Τα δίκτυα αποχέτευσης και οι βιολογικοί καθαρισμοί
  2. Τα όμβρια νερά

Για αυτά τα δυο τσιμουδιά διότι είναι δύσκολα, μεγάλα και δεν φέρνουν ψήφους.

Νομίζει ότι οι θεωρητικές προτάσεις του ( μόνο επιλεκτικές αναφορές του από το master plan της ΔΕΥΑΝΧ ) θεραπεύουν και επιλύουν όλα τα προβλήματα της Χίου, χωρίς να έχει την παραμικρή αντίληψη για το πως λειτουργεί η ΔΕΥΑΝΧ εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πλήρης η έλλειψη ενδιαφέροντος και γνώσης του σχετικά με τα:

  1. τα οικονομικά ( το δάνειο απο το 1990 ύψους 13.000.000 €, οι οφειλές των δημοτών περί τα 4.000.000 € και η ρήτρα αναπροσαρμογής 1.736.000 € για πρώτη φορά )
  2. τα διοικητικά και την υποστελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό όλων των υπηρεσιών
  3. τις τεχνικές λειτουργίες και τις ανάγκες όλων των εγκαταστάσεων
  4. τις ενεργειακές ανάγκες ως μεγάλη και ενεργοβόρα επιχείρηση που είναι η ΔΕΥΑΝΧ
  5. το μικτό σύστημα υδροδότησης που επιβάλλεται να υπάρχει για να υδροδοτείται ένα ολόκληρο νησί με χιλιάδες κόσμο.

Τα ξέρει όλα από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε στο Δήμο Χίου:

  1. σε θεσμικό επίπεδο ξεκίνησε με την διαφάνεια και τις αναθέσεις ( θα μας μιλήσει αναλυτικά γι αυτές όταν έρθει η ώρα )
  2. στο οικονομικό επίπεδο συνέχισε με την επίλυση του θέματος των ναυαγοσωστών και την εξοικονόμηση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ επ’ ωφελεία του Δήμου Χίου, αλλά ποτέ δεν το ολοκλήρωσε κι έμεινε στα παχιά λόγια
  3. έλυσε και το πρόβλημα με τις προτάσεις του για την αξιοποίηση των λιμανιών της Χίου και των Μεστών.
  4. βρήκε αμέσως λύσεις για τον Ρουκετοπόλεμο.
  5. τελευταία του επιτυχία είναι η παρουσίαση για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος της Χίου, του κορυφαίου ίσως θέματος για το νησί μας.

Επιμελώς ξέχασε να ενημερώσει, ως αυριανός Δήμαρχος όπως αναφέρει στις ανακοινώσεις του, ότι ο εκπρόσωπος της παράταξης του για το νερό και την ΔΕΥΑΝΧ πρότεινε:

  1. Το κλείσιμο της ΔΕΥΑΝΧ και να γίνει υπηρεσία του Δήμου.
  2. Την μείωση στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝΧ.
  3. Το κλείσιμο των μονάδων αφαλάτωσης για την μείωση του ενεργειακού κόστους, ασχέτως ότι θα ξεμείνει η μισή Χίος από νερό π.χ ο Βροντάδος υδροδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τις αφαλατώσεις.

Όλα αυτά τα αποδέχτηκε και ουδέποτε τα διέψευσε η τα ανακάλεσε.

Υπάρχουν καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Δήμου Χίου.

Ξέχασε επίσης να ενημερώσει τον Χιώτικο λαό ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την αποδοχή της χρηματοδότησης με 5.000.000 € για την αναβάθμιση του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού από δευτεροβάθμιο σε τριτοβάθμιο, ο οποίος σύντομα δημοπρατείται με διεθνή διαγνωνισμό και θα δίνει 4.000 κ.μ επεξεργασμένο νερό για αρδευτικούς σκοπούς.

Τόσο πολύ «αγαπά» την Χίο και τους δημότες που προτιμά με την καταψήφιση τους να χαθούν 5.000.000 € για την μεγαλύτερη υποδομή που υπάρχει στο νησί μας.

Δεν θα του δοθεί ποτέ η ευκαιρία, να γίνει δήμαρχος, διότι είναι ο πλέον ακατάλληλος να βοηθήσει την Χίο με όλα αυτά που κάνει.

Σε αυτή την πιο δύσκολη δημοτική θητεία ( covid, απλή αναλογική, ενεργειακό κόστος κλπ ) συνεργάστηκε με όλες τις παρατάξεις πλην του Δημάρχου.

Αποτέλεσμα αυτών των συνεργασιών είναι η επιλογή του να κατέβει μόνος του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Πρέπει απαραίτητα να γίνει Δήμαρχος και να σώσει την Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement