Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΥΑΧ σε ΕΜΧ: «Λειτουργούμε υπεύθυνα για να εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων του τόπου μας»

Απάντηση ΔΕΥΑΧ στην ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ αποφάσισε ομόφωνα να λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση νερού λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων την φετινή χρονιά.

Από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Επίσης αναφέρεται ότι στις 15 Μαΐου θα επανεξετάσει την απόφαση της σύμφωνα με όποια καινούργια στοιχεία και δεδομένα υπάρξουν.

Τα αρδευτικά υδρόμετρα αντιστοιχούν σε 4.962 σε όλο το Δήμο Χίου, εκ των οποίων τα 3.905 βρίσκονται στις περιοχές των Μαστιχοχωρίων.

Η εξοικονόμηση νερού η οποία θα γίνει με τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει ανέρχεται σε 550.000 κυβικά μέτρα νερού, κυρίως την δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο.

Για τις ανάγκες όλων των Μαστιχοπαραγωγών που έχουν φυτεύσει καινούργια δενδρύλια θα χρειαστούν περί τις 10.000 – 12.000 περίπου κυβικά μέτρα νερού.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο το είχαμε συζητήσει ότι θα παρέχουμε τα κυβικά αυτά για να εξυπηρετήσουν οι ανάγκες των Μαστιχοπαραγωγών και θα το επικαιροποιήσουμε ξανά στις 15/5/2023.

Η πρόταση του ΔΣ της ΕΜΧ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ διότι προτείνουν την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ της απόφασης μας και την ΜΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ 500.000 κυβικών νερού.
Θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το ΔΣ μας, διότι έχουμε μέλη μαστιχοπαραγωγούς, προτού συντάξουν το έγγραφο που απέστειλαν.

Το νερό και η διαχείριση του δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η υποχρέωση μας ως ΔΕΥΑΝΧ είναι να διασφαλίσουμε την ομαλή υδροδότηση όλων των οικιών , των επιχειρήσεων, των πολλών χιλιάδων επισκεπτών στο νησί μας και κάθε άλλης δραστηριότητας.

Περιμένουμε το συντομότερο από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, να μας υποδείξει σε κάθε χωριό από τα 22 που παράγουν μαστίχα, τον χώρο όπου θα τοποθετηθούν δυο βρύσες από την ΔΕΥΑΝΧ με το ανάλογο υδρόμετρο από όπου θα εξυπηρετούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαστιχοπαραγωγοί για να ποτίζουν το φυτικό τους κεφάλαιο, καθώς επίσης και τον φορέα η το φυσικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου θα λειτουργούν τα υδρόμετρα αυτά.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ λειτουργεί υπεύθυνα για να εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement