Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣ: «Θύμα των πειραματισμών της κυβέρνησης το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου»

Η ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου για τη μετατροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε Πειραματικό

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση το πώς εννοούν η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και τα φερέφωνά τους στην Α/μια εκπαίδευση το διάλογο με την κοινωνία, αποτελεί το 2ο δημοτικό σχολείο Χίου, που του έλαχε ο κλήρος, μετά το 8ο δημοτικό, να σηκώσει το βάρος των πειραματισμών της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, που συνεχίζει στην πεπατημένη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Τα πειραματικά σχολεία δεν είναι αποκλειστικό φρούτο της ΝΔ. Αποτελούν διαχρονικά αμαρτωλή ιστορία για όλες τις κυβερνήσεις , αφού το μόνο που έχουν να δώσουν όλα αυτά τα χρόνια, είναι η εμπέδωση και παγίωση της κουλτούρας των χορηγών για να τα βγάλουν πέρα τα σχολεία, της ανθρωποφαγίας μέσω ενός ιδιότυπου ανταγωνισμού στο φόντο συνεχών αξιολογήσεων σε όλα τα επίπεδα , πλην των υποχρεώσεων του υπουργείου που τα υποχρηματοδοτεί και τα υποστελεχώνει και στην διεύρυνση της αντίληψης , ότι τελειώνουμε με τις οργανικές θέσεις και αντικαθίστανται από τους ευέλικτους εκπαιδευτικούς και ευέλικτους πελάτες – μαθητές – γονείς που θα ψάχνουν σχολείο από δω κι από κει.

Πρόκειται για πειραματικά σχολεία super – market και με τη βούλα, γι αυτό και μέχρι σήμερα πουθενά δεν αναφέρονται τα διδακτικά και παιδαγωγικά αποκρυσταλλώματα αυτών των σχολείων- παρόλο που είναι συνδεδεμένα με τα παιδαγωγικά τμήματα -οι καινοτόμες διδακτικές μέθοδοι, οι απαραίτητες συσχετίσεις με το περιεχόμενο των διδακτικών αντικειμένων.

Αντί αυτών ακούμε σαπουνόφουσκες και μεγάλα λόγια για δράσεις και μεθόδους, που πολλά από τα σχολεία μας, μεταξύ αυτών και το 2ο δημοτικό, τα έχουν κάνει πράξη , πρωτοπορούν, χωρίς να είναι πειραματικά, γιατί ακριβώς οι δάσκαλοί μας καταθέτουν την ψυχή τους στα παιδιά , πονούν τα σχολεία και δεν φτιάχνουν καριέρες στην πλάτη γονιών και μαθητών, τσαλαπατώντας την κοινή τους θέληση, όπως κάνουν οι μανδαρίνοι του υπουργείου και ο διευθυντής Αμιας εκπαίδευσης που μονίμως “λείπει” από το γραφείο του, όταν είναι να συναντηθεί με εκπροσώπους των γονέων.

Ως Λαϊκή συσπείρωση Δήμου Χίου συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους, στηρίζουμε απόλυτα το αίτημα για τον αποχαρακτηρισμό του σχολείου από πειραματικό και καλούμε την κυβέρνηση και τη διεύθυνση Αμιας εκπαίδευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σεβαστούν τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Η Εκπαίδευση δεν χρειάζεται πειραματικά σχολεία, χρειάζεται σύγχρονα κτίρια που δεν θα καταρρέουν, χρειάζεται μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και βιβλία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού και όχι στις ανάγκες του κεφαλαίου , που επιδιώκει ημιμαθείς και σύγχρονους δούλους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement