Με συνολικά νέους 530 κάδους και 5 απορριμματοφόρα στελεχώνεται η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Παναγιώτης Αναγνώστου, ήδη η υπηρεσία επενδύει στο κομμάτι της καθαριότητας του τόπου της Χίου, υπογραμμίζοντας πως έχει παραλάβει νέους και πιο σύγχρονους κάδους απορριμμάτων.
«Ποτέ η Χίος μέχρι σήμερα δεν διέθετε τόσους πολλούς κάδους. Οι κάδοι που συνήθως παίρνει η κάθε δημοτική αρχή είναι γύρω στους 70-140. Θα ξεκινήσουμε να αντικαθιστούμε τους παλιούς με τους νέους κάδους σε περιοχές που χρειάζονται άμεσα αυτή την αλλαγή, όπως ο Κάμπος, τα χωριά, αλλά και σε διάφορες γειτονιές», επισημαίνοντας πως το ποσό που έχουν λάβει για την προμήθεια των κάδων ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ, ενώ για τα απορριμματοφόρα (3 μεσαία, 2 μικρά) έχει διατεθεί το ποσό των 570.000 ευρώ.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της υπηρεσίας της καθαριότητας, καλώντας τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να γίνει πιο προσεκτικός με τα απορρίμματα και την καθαριότητα: «Είναι ένας τομέας που δεν σταματά ποτέ. Οι ανάγκες είναι τεράστιες υπό δύσκολες συνθήκες τα τελευταία 3 χρόνια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τις ανάγκες του τόπου μας», τόνισε.
BINTEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
