Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χίος: Μπροστά: “Ο αβδηριτισμός στη σύγχρονη Χίο έχει το όνομα της δημοτικής αρχής”

Την έντονη κριτική του εξέφρασε ο κ. Γιάννης Καραβασίλης, επικεφαλής του συνδυασμού “Χίος Μπροστά”, εξαπολύοντας ευθύνες στο έργο και στη διαχείρηση της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χίος Μπροστά:

Ο αβδηριτισμός στη σύγχρονη Χίο έχει το όνομα της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη. Μέσα με μόλις μία εβδομάδα «κατόρθωσε»:

  1. Να αποκλείσει το κεντρικό λιμάνι της Χίου από την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, μη δίνοντας σαφή απάντηση για την ασφάλειά του.
  2. Να δώσει νερό άρδευσης με υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό σε κρίσιμη μονάδα του στρατού
  3. Να εκθέσει το νησί στην Εθνική Ομάδα Κολύμβησης με το να ζητά εάν θέλουν να φιλοξενηθούν να φέρουν μαζί κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια.

Η δημοτική αρχή είναι τόσο επικίνδυνα ανίκανη για το νησί και το δυσφημεί πανελλαδικά. Αυτή η δημοτική αρχή δεν αξίζει στη Χίο.

Ως προς το λιμάνι:

Εδώ και 16 μήνες από τις 9/11/2021 μετά την πρόσκρουση του Νήσος Σάμος στη μεσαία ράμπα, η εταιρία διαχείρισης του πλοίου, ζητά συγκεκριμένα μέτρα (τοποθέτηση προσκρουστήρων και πίντες). Τον Ιούνιο 2022 το κεντρικό λιμεναρχείο επανέρχεται και ζητά συγκεκριμένες παρεμβάσεις (προσκρουστήρες, πίντες, εκβάθυνση). 

Επί 16 μήνες η Δημοτική Αρχή κοιμάται. Προφανώς δεν αφορούσε σε προσλήψεις ημετέρων και απευθείας αναθέσεις για να κινηθεί με ταχύτητα… Άλλωστε ο κ. Κάρμαντζης αισθάνεται ότι έχει εκπληρώσει το χρέος του φτιάχνοντας πεζοδρόμια, τι άλλο χρειάζεται ένα κεντρικό λιμάνι;

Όταν μετά τις δηλώσεις του Λιμενάρχη Χίου για το λιμάνι ανακύπτει θέμα ασφαλείας, η τοπική κοινωνία δυσανασχετεί και θέτει ερωτήματα και η εταιρία αρνείται να προσεγγίσει το κεντρικό λιμάνι, τότε κάνει ότι σπεύδει να λύσει το θέμα. Καλούνται με παρέμβαση μάλιστα του κολλητού Υπουργού ειδικοί από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Αποτέλεσμα να γίνει ένας «μακροσκοπικός οπτικός έλεγχος» και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν «εμφανή προβλήματα». Οι ειδικοί από την Αθήνα τελικά γιατί ήρθαν, εάν όχι ως κομπάρσοι μιας κακοστημένης παράστασης;

Το σίγουρο είναι ότι ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου τα ζητούμενα δεν πρόκειται να έχουν γίνει για το κεντρικό λιμάνι, γιατί η Δημοτική Αρχή και δεν γνωρίζει και δεν μπορεί.

Ελπίζουμε η εισαγγελική παρέμβαση να δώσει τις απαντήσεις που απαιτούνται και να αναδείξει ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

Ως ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ έχουμε δεσμευτεί σε έναν ουσιαστικό διάλογο για την αξιοποίηση των λιμανιών της Χίου και την χάραξη μίας στρατηγικής για το νησί που να αξιοποιεί τόσο το κεντρικό λιμάνι, όσο και το λιμάνι των Μεστών και να δημιουργεί ένα σύγχρονο σύστημα λιμένων λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις από τα πιθανά λιμάνια αφετηρίας για γρήγορη και ασφαλή προσέγγιση σε όλη τη Χίο.

Ως προς το «λάθος» με την παροχή νερού άρδευσης με υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό σε μονάδα του στρατού, ελπίζοντας ότι είμαι η μοναδική περίπτωση, περιοριζόμαστε μόνο σε μία φράση: «Αιδώς Αργείοι»!

Τέλος ως προς τη μη φιλοξενία της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης για προπονήσεις στη Χίο και την απαξιωτική απάντηση από το νομικό πρόσωπο προς την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, έχει ντραπεί και η ντροπή!  

Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη απαξίωσε την ομάδα των 36 διεθνών μεταλλίων (9 χρυσά, 12 αργυρά, 15 χάλκινα) σε μία χρονιά το 2022 σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και μεσογειακό επίπεδο, θεωρώντας σπατάλη τη φιλοξενία της; Προφανώς δεν σκέφτηκαν ούτε μία στιγμή ότι στα παιδιά που σηκώνουν την ελληνική σημαία στις πισίνες ανά το κόσμο οφείλουμε τιμές και φιλοξενία. Προφανώς δεν σκέφτηκαν ότι θα ήταν μία από τις καλύτερες περιπτώσεις να διαφημιστεί η Χίος.

Αυτή είναι η δημοτική αρχή Κάρμαντζη! Επικίνδυνα ανίκανη! Ανάξια να εκπροσωπεί τη Χίο. Για αυτό και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα δει την πόρτα της εξόδου από τους Χιώτες και τις Χιώτισσες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Του Κωνσταντίνου Αναγνώστου Η Χίος κρύβει απέραντες ομορφιές μεταξύ των οποίων και οι δεκάδες παραλίες της. Μία από αυτές είναι η παραλία Τρυπητή, “κρυμμένη”...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Εμμανουέλα Ξενιάδη, υποψήφια βουλευτής Χίου ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη “Την «ηθική των αφεντικών» την αντιπάθησα όσο και την «ηθική των δούλων». Μια...

ΧΙΟΣ

Σᾶς γνωρίζουμε ὅτι, στά πλαίσια τῆς μέριμνας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν  γιά τή νεολαία μας, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρῶν καί...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Της Αγλαΐας Κυρίτση, Υποψήφιας Βουλευτή με το ΚΚΕ Η ενίσχυση του ΚΚΕ μόνη εγγύηση για την επόμενη μέρα. Αποκαλύφθηκε η «μούφα» των αυξήσεων των...

Advertisement