Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κέντρο Νεότητας Χίου: Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά το «διαμάντι» της οδού Λιβανού

Για την πορεία της μελέτης επισκευής δημοτικού ακινήτου στην οδό Λιβανού που αφορά τη δημιουργία Κέντρου Νεότητας, θέλησε να ενημερώσει η «Τριήρης Αναπτυξιακή» ΑΕ, υπογραμμίζοντας πως ολοκλήρωσε τα παραδοτέα του Α΄ Σταδίου της Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Χίου.

Όπως ενημέρωσε, η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2022 και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί: η ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης – στόχοι & προτεραιότητες, οι αποτυπώσεις και αρχιτεκτονική προμελέτη, καθώς και η γεωτεχνική μελέτη.

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο, κ. Αντώνη Ζερβάκη, πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίριο που έχει αγοραστεί από τον Δήμο Χίου με στόχο να γίνει Κέντρο Νεότητας. Κεντρική τους προτεραιότητα σημείωσε πως είναι η, η πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες, το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η ασφάλεια του κτιρίου, επομένως ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην αντισεισμική προστασία και την παθητική πυρασφάλεια.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα κτίριο που είναι θα είναι πλήρως λειτουργικό για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες. Παράλληλα, θα αναδείξουμε τον εμβληματικό χαρακτήρα του κτιρίου που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης», ανέφερε.

Με τη σειρά του ο Αρχιτέκτονας και κεντρικός μελετητής του κτιρίου, κ. Λευτέρης Μαρτάκης, πρόσθεσε ότι σκοπός του σχεδιασμού είναι η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο ως προς την εξωτερική μορφή, το περίβλημά του, συμπληρώνοντας πως εσωτερικά μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε διαρρυθμίσεις προκειμένου να εκσυγχρονιστεί.

«Θα υπάρχουν 2 επίπεδα: το ισόγειο και ο 1ος όροφος. Στο ισόγειο θα χωροθετούνται όλοι οι χώροι της διοίκησης (γραμματεία, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), ενώ υπάρχει και ακάλυπτος χώρος όπου θα δημιουργηθεί ένα μικρό αμφιθέατρο. Στον 1ο όροφο χωροθετούνται μία αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα υπολογιστών (για περίπου 18-20 άτομα) και αίθουσα βοηθητικών χρήσεων», επισημαίνοντας πως το κτίριο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που θα είναι προσβάσιμο για όλους με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές από τη νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον απόηχο της εξαιρετικής εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε ο...

Advertisement