Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Xίος Μπροστά: «Όλα στην τύχη – Kανένας σχεδιασμός»

Την έντονη κριτική του εξέφρασε ο κ. Γιάννης Καραβασίλης, επικεφαλής του συνδυασμού “Χίος Μπροστά”, εξαπολύοντας ευθύνες στο έργο και στη διαχείρηση της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χίος Μπροστά:

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα για το νησί μας αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα, χωρίς σχεδιασμό και επιχειρείται να «λυθεί» μέσω συνεντεύξεων και σχολιασμών!

Με έκπληξη ακούσαμε τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου να θέτει θέματα ασφάλειας του λιμανιού (ράμπα, προσκρουστήρες), να εμπλέκει ζητήματα με εκφόρτωση κατηγοριών επικίνδυνων φορτίων και τελικά να καταλήγει σε … πρόταση για μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων του λιμένα στα Μεστά.
Για τα μεν επικίνδυνα φορτία προφανώς και πρέπει να εκφορτώνονται όπου υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας. Για αυτό αποφασίζει το Λιμενικό Ταμείο, ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού, όμως ο κεντρικός λιμενάρχης εφόσον υφίσταται θέμα, η αρμοδιότητα που έχει είναι να κάνει συνεντεύξεις ή έχει αρμοδιότητα απαγορεύσεων;

Χωρίς καμία έκπληξη δεν ακούσαμε τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη η οποία και φέρει την κύρια ευθύνη για το Λιμενικό Ταμείο για το τι έχει γίνει για τα θέματα που θα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει, όπως είναι η ράμπα και οι προσκρουστήρες. Είναι γνωστή η ανικανότητά της. Είναι γνωστό ότι πάντα κάνει ότι «τρέχει» αφού δημοσιοποιηθεί κάποιο θέμα, ή όπως συμβαίνει συνήθως τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και τα γεγονότα.

Χαρακτηριστική είναι η αφωνία του κ. Κάρμαντζη για το Master Plan του λιμανιού και σε ποιο στάδιο είναι η επεξεργασία του. Τελικά υπάρχει και πού βρίσκεται; Αναμένεται να μας πει και πάλι για κάποια πρόταση που κάποτε είχε κάνει, ή είχε ζητήσει να γίνει. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση με την αίθουσα επιβατών όπου
λειτουργεί σε πρωτόγονες συνθήκες. Προφανώς στην εικονική πραγματικότητα που ζει ο κ. Κάρμαντζης η αίθουσα it’s up and running.

Κοντά τέσσερα χρόνια τώρα Δήμαρχος δεν έχει κάνει τίποτα για το λιμάνι, εκτός από το να κλείσει εκτός περίφραξης τις δέστρες των πλοίων! ,η να αφήσει την μεσαία ράμπα του λιμανιού εκτός λειτουργίας για αρκετούς μήνες. Όλα προφανώς are up and running!

Δεδομένου ότι το θέμα του λιμανιού είναι ζωτικής σημασίας ζητάμε άμεσα να γίνει σαφής και ξεκάθαρη ενημέρωση για όλα και ιδίως για το εάν υπάρχει θέμα ασφαλείας.
Επιτέλους θα πρέπει με οργανωμένο και σοβαρό τρόπο να ξεκινήσει εκτεταμένη διαβούλευση για τον ρόλο και το μεταφορικό μερίδιο του λιμένα των Μεστών, το οποίο σταδιακά μπορεί να αυξάνει μετά την ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών αλλά και την μετατροπή του οδικού άξονα σε έναν ασφαλή και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Θέματα όπως αυτό θα μπορούσαν να έχουν συζητηθεί και λυθεί εάν είχε  θεσμοθετηθεί διαβούλευση σε τακτική βάση των παραγωγικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και άλλων φορέων για τα σημαντικά θέματα του νησιού. Πρόταση που έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα και αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση.

Προφανώς μία Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να ολοκληρώσει 500 μέτρα δρόμο (Ιωάννου Χρήστου) και μπλοκάρει έτσι τα έργα του αεροδρομίου, δεν είναι σε θέση ούτε να σχεδιάσει, ούτε να διαβουλευτεί. Άλλωστε οι διαβουλεύσεις του κ. Κάρμαντζη εξαντλούνται στις συνομιλίες του μπροστά στον καθρέφτη με τον δήμαρχο Χίου.

Αλλάζουμε το Δήμο. Αλλάζουμε τη Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement