Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχεδιασμός για 4 νέες μονάδες αφαλάτωσης – Στόχος η αντιμετώπιση της ανομβρίας στη Χίο

Με θετικό πρόσημο η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμανζτη και του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλη Μυργιαγκού για το σοβαρό ζήτημα της ανομβρίας των τελευταίων μηνών που αντιμετωπίζει το νησί της Χίου.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλης Μυριαγκός, συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί το παραπάνω μείζον θέμα για το έτος 2023, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα: «Κάποιες από τις προτάσεις μας θα ικανοποιηθούν κι από τον Υπουργό κι από τον Γενικό Γραμματέα», τόνισε.

Οι προτάσεις που θα ικανοποιηθούν είναι η κατάθεση του σχεδίου για τις μονάδες αφαλάτωσης που θα τοποθετηθούν το καλοκαίρι του 2023 σε κάποιες περιοχές της Χίου (1 στη Μαρίνα του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, 1 στην πόλη της Χίου και 1 στο Λιθί). Επιπλέον, ζήτησαν να βοηθηθεί οικονομικά η ΔΕΥΑΧ προκειμένου να μπορέσει να προμηθευτεί τις αντλίες και τα μηχανήματα που θα υπάρχουν σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως κατά την καλοκαιρινή περίοδο για να δίνεται το νερό χωρίς διακοπές.

«Ως προς αυτόν τον τομέα βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είμαστε επιφυλακτικοί με το κομμάτι των βροχοπτώσεων, παρά την πρόσφατη βροχή που ήταν γύρω στους 5 πόντους νερό. Σίγουρα χρήσιμη και ευεργετική, αλλά και πάλι θα πρέπει ο κόσμος να μην ξοδεύει το νερό άσκοπα. Να αποφύγουν το φύτευμα καλλιεργειών μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτός ο μήνας», συμπληρώνοντας πως απώτερος στόχος είναι ο παραπάνω σχεδιασμός να έχει υλοποιηθεί έως το καλοκαίρι του 2023.

Κλείνοντας, σημείωσε πως σημαντική είναι και η δέσμευση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη, να χρηματοδοτήσει την τοποθέτηση μίας 4ης μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή του Θόλους, ενημερώνοντας πως μόλις πραγματοποιηθεί τότε η περιοχή του Βροντάδου κι ένα μεγάλο τμήμα της πόλης θα είναι εξασφαλισμένες ως προς την υδροδότησή τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Όλα αυτά τα τρέχουμε στον βαθμό που μπορεί να τα τρέξει μία υπηρεσία. Εάν ο σχεδιασμός της εταιρείας για τις νέες μονάδες αφαλάτωσης υλοποιηθεί άμεσα και έγκαιρα, τότε το νησί μας για το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει θέματα όσον αφορά την επάρκεια νερού», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου και Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν ένα διήμερο τουρνουά φιλικών γυναικείων αγώνων βόλεϊ μεταξύ της Karsiyaka, της Altay, του Νηρέα...

Advertisement