Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣ: «Η Δημοτική Αρχή υπονόμευσε το Βρεφονηπιακό Σταθμο του Βροντάδου»

Μέσω ανακοίνωσης η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου εξαπολύει ευθύνες στο έργο και στον τροπο διαχείρισης της δημοτικής αρχής, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της με την πρόταση να αναλάβει ο ΑΟΤΑ το έργο της ανέγερσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Βροντάδου.

Αναλυτικα η ανακοίνωση της ΛΑΣ του Δήμου Χίου: 

Με γνωστές κουτοπονηριές προσπάθησε η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος,  να ενοχοποιήσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση και γενικά κατά το σύνηθες της τακτικής τους, την αντιπολίτευση για το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Βροντάδου.

Αφού για 3,5 χρόνια ουδέν έπραξαν πάνω σε αυτό το θέμα, θυμήθηκαν την  τελευταία προεκλογική χρονιά της θητείας τους να το προγραμματίσουν με τρόπο αυταρχικό, αγνοώντας τη θέληση της συντριπτικής  πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, αφού μέχρι πρότινος με τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και του τότε υπουργού Εσωτερικών  Θεοδωρικάκου,  όλα αυτά τα περνούσαν στην οικονομική επιτροπή, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς γι αυτούς , η αστική δικαιοσύνη, στην οποία ορκίζονται, έστω και κουτσουρεμένα επανέφερε στο κυρίαρχο όργανο τις αρμοδιότητες που είχε χάσει, αποδεικνύοντας ότι μόνο με τις κυβερνητικές πλάτες της ΝΔ  μπορούν να διοικήσουν το δήμο γι αυτό και ο κλαυθμός και οδυρμός για την απλή αναλογική του δημάρχου.

Επί της ουσίας, η διεκπεραίωση ενός έργου που αφορά στην εκπαίδευση από τον αναπτυξιακό οργανισμό, τονΑΟΤΑ, που έχουν απορρίψει οι εργαζόμενοι, ως  εργαλείο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, ως παρένθετη επιχείρηση παράκαμψης προσλήψεων έστω και με στοιχειώδη κριτήρια, που ψηφίστηκε και δημιουργήθηκε με το παλιό έωλο και αντιδημοκρατικό καθεστώς μόνοαπό τις ψήφους της συμπολίτευσης, η οποία αποτελεί μειοψηφία στο σύνολο του δημοτικού συμβουλίου,ανοίγει τις πόρτες και τα παράθυρα στην παράκαμψη των δημοτικών υπηρεσιών, στην αδιαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και οικονομικά και διοικητικά.

Η Δημοτική αρχή με τον  ΑΟΤΑ θέλει να κάνει μπίζνες χωρίς το βραχνά του ελέγχου από το δημοτικό συμβούλιο, «απειλώντας» μάλιστα ξεδιάντροπα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και ότι όποιος διαφωνεί δεν θέλει νέο παιδικό σταθμό, αποκρύπτει μάλιστα όπως πάντα βασικές παραμέτρους.

Κανείς δεν αρνήθηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιοτην αναγκαιότητα του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Βροντάδου.
Προτάθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ η όλη διαγωνιστική διαδικασία κλπ μελετών να γίνει με ευθύνη της Τεχνικής υπηρεσίας  και σε περίπτωση αδυναμίας  να  ενισχυθεί  με «έκτακτο»  προσωπικό  να το φέρει σε πέρας.
Η οικονομία που ισχυρίστηκε ο κ. Δήμαρχος προκύπτει ούτως ή άλλως αφού γίνεται διαγωνισμός και όχι η προσφιλής του τακτική της απευθείας ανάθεσης στους κολλητούς , αλλά με τους όρους της Υπηρεσίας και όχι του ρουσφετολογικού εργαλείου που ίδρυσαν.

Αναρωτιόμαστε  όμως , γιατί ο κ. Ξενάκης ισχυρίστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο  ότι η μελέτη θα περάσει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου πριν εγκριθεί; Αφού είναι έτσι,  γιατί ο Δήμος δηλώνει «αναρμόδιος» για να την εκπονήσει, παραδίδοντας στο παραμάγαζο  ιδιωτικοποιήσεων αυτή τη σοβαρή υπόθεση;  Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά τουγια τα παιχνίδια που παίζονται.

Σε κάθε περίπτωση οι δημότες του Βροντάδου θέλουν παιδικό σταθμό αναβαθμισμένο, με σύγχρονες υποδομές, δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς τροφεία και vouchers , που δυναστεύουν όλων τη ζωή, σε όλη την Ελλάδα.

Ας αφήσουν λοιπόν τα φτηνά κόλπα και ΑΝ πράγματι θέλουν βρεφονηπιακό Σταθμό στο Βροντάδο να το φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο ξανά με βασικό υπεύθυνο υλοποίησης την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και όχι τον ΑΟΤΑ.

Τέλος , καλά είναι τα ανέκδοτα του κ. Δημάρχου για τις κορδέλες εγκαινίων , αλλά η εικονική πραγματικότητα  βλάπτει σοβαρά την υγεία. Εκτός και αν εννοεί τον κήπο της Χίου, το REX , τα  νεόκτιστα σχολεία που μελέτησε και κατασκεύασε όπως το Ειδικό σχολείο, που εκεί και …ακάλεστοι θα πάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χίου ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 η παραλιακή επαρχιακή οδός (Λεωφόρος Ενώσεως) θα είναι κλειστή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δήλωση-απάντηση στον υποψήφιο Βουλευτή Χίο με το ΠΑΣΟΚ, κ. Σταύρο Μιχαηλίδη, έδωσε ο τέως Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με...

ΧΙΟΣ

Στις φλόγες τυλίχθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο εν κινήσει στην περιοχή της Βολισσού. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουνίου 2023, ενώ τα αίτια μέχρι...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ασφαλιστικά μέτρα κατέφυγε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου εναντίον της ΔΕΥΑΧ, αναφορικά με το ζήτημα της διακοπής των αρδευτικών παροχών στους μαστιχοπαραγωγούς. Στο μονομελές...

Advertisement