Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣ: Εντέλλεσθε της δημοτικής αρχής στη φορομπηχτική πολιτική

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου

Με αφορμή την προεκλογική διαγραφή παλαιών χρεών στους ΟΤΑ προ του 2013 , που προχώρησε η αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ  για δημοτικά τέλη και φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις , αναγκασμένη από τη λαϊκή κατακραυγή και το φοροκυνηγητό των δήμων προς τους δημότες, θέσαμε για πολλοστή φορά ως Λαϊκή Συσπείρωση το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή Χίου υπερέβαλλε εαυτόν σε κατασχέσεις λογαριασμών των δημοτών και δεσμεύσεις των ΑΦΜ επιχειρήσεων, σύμφωνα με το δόγμα που έχει υιοθετήσει «ο Δήμος δεν είναι κοινωνική πρόνοια».

Όπως έχει εξηγήσει  η ΠΟΜΙΔΑ, με τις νέες διατάξεις ο χρόνος παραγραφής μειώνεται σταδιακά στα 10 έτη για τις παλαιότερες οφειλές προ του 2013, στα 8 έτη για τις οφειλές προ του 2018 και στη συνέχεια στα 5 έτη για τις οφειλές από 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά.

Δικαιώνεται λοιπόν απόλυτα η Λαϊκή Συσπείρωση που επανειλημμένα ζήτησε από τη δημοτική αρχή να παγώσει τις διαδικασίες κατασχέσεων χρημάτων και δεσμεύσεων ΑΦΜ , να διεκδικήσει μαζί και με τους άλλους δήμους τη διαγραφή χρεών, όπως γίνεται και με το μεγάλο κεφάλαιο των αναξιοπαθούντων τραπεζιτών και επιχειρηματιών.

Στο δημοτικό συμβούλιο για άλλη  μια φορά ο Δήμαρχος  ένιψε τας χείρας του, αφενός δείχνοντας τις υπηρεσίες που εφαρμόζουν τους άδικους και φορομπηχτικούς νόμους λες και διοικούν οι υπηρεσίες το δήμο, αφετέρου με καμάρι δήλωσε ότι εκείνος δεν «δίνει εντέλλεσθε» για να παγώσει ή να καθυστερήσει η διαδικασία των κατασχέσεων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει ότι το μόνο «εντέλλεσθε» όλο αυτό το διάστημα ήταν: 

Συνεχίστε τη φοροεπιδρομή, πιστοί η δημοτική αρχή και ο ίδιος στο δόγμα της κυβέρνησης τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων, «μπαταχτσής» είναι ο λαός.

Κατασχέσεις λοιπόν από όλους μέχρι και την τελευταία στιγμή  και δυστυχώς χαμένα λεφτά ,  αφού και με την κυβερνητική διάταξη δεν επιστρέφονται τα χρήματα για τα χρέη προ του 2013 πίσω είτε πλήρωσαν είτε τους κατασχέθηκαν. 

Καλούνται μάλιστα οι υπηρεσιακοί παράγοντες από την κυβερνητική αθλιότητα,  να αιτιολογήσουν επαρκώς για όσους πριν το 2013 δεν απέδωσε το φοροκυνηγητό!!!

Και επειδή πάλι η δημοτική αρχή θα προσποιείται την αδικημένη που δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά της θυμίζουμε : 

Εντέλλεσθε να παγώσουν οι διαδικασίες. Αγώνας για διαγραφή των χρεών!

  Για να προστατέψουν και τους υπαλλήλους και τους δημότες. Άλλωστε ακόμη και  ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας (ΔΚ)-αυταρχικός και αντεργατικός στο μεγαλύτερο μέρος του- προβλέπει την υποχρέωση των υπαλλήλων να υπακούουν στις εντολές και οδηγίες των προϊσταμένων τους.  Το ίδιο ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που η διαταγή είναι «προδήλως παράνομη», για να μπούμε και στη δήθεν ευθυνόφοβη λογική της δημοτικής αρχής Και πάλι όμως οφείλει να εκτελέσει την ενέργεια, εάν διατυπώνονται στη διαταγή επείγοντες και εξαιρετικοί λόγοι γενικότερου συμφέροντος. Επίσης, οφείλει να εκτελέσει τη διαταγή, εάν μετά την πρώτη αυτή άρνησή του προς εκτέλεση της διαταγής, ακολουθήσει δεύτερη διαταγή που εκθέτει επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους γενικότερου συμφέροντος.

Ρωτάμε , δεν θεωρεί ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή «επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους γενικότερου συμφέροντος» την προστασία του μόχθου και του ιδρώτα των δημοτών μας , ειδικά των πιο ευάλωτων;

Δεν θέλει να καλύψει τους υπαλλήλους από τον κυβερνητικό αυταρχισμό;

Ας αφήσουν λοιπόν  στην άκρη τις προφάσεις και τις αναφορές στους φορομπηχτικούς νόμους και ας πάρουν την πολιτική ευθύνη, έκτος αν αυτή αφορά στα φρου φρου και αρώματα μόνον. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement