Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε τροχιά υλοποίησης η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ στη Βέσσα

Η Χίος «πρωτοπόρος» στη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Βέσσας.

Σε περίπου μία εβδομάδα «μπαίνει» σε τροχιά  υλοποίησης ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία του μεγαλύτερου έργου στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων στη Χίο, ένα έργο που έχει ως αρχικό προϋπολογισμό το ποσό των 3.801.980 ευρώ, που όμως μπορεί να επιχορηγηθούν άλλα 2 εκ. ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό της.

Στη σπουδαιότητα μίας τέτοιας μονάδας για την ακριτική Χίο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμνατζης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για το νησί μας, καθώς ένας μεγάλος αγώνας ετών αρχίζει να υλοποιείται, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε το νησί της Χίου ως ηγέτιδα δύναμη στη διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων, που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού προβλήματος του πλανήτη.

Όπως εξήγησε, με τη νέα μονάδα μηχανικής διαλογής αποβλήτων, η Χίος περνάει στο επόμενο στάδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων, πρωτοπορώντας σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι η μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, διότι ο σχεδιασμός της είναι αρκετά παλιός με αποτέλεσμα να χρειαστεί μία σειρά εργασιών αναβάθμισής της.

«Μία υπόσχεση που δώσαμε στους συνδημότες μας, τελικά υλοποιείται με επιτυχία. Ταξιδεύουμε τη νέα Χίο στο μέλλον. Στόχος μας να παραδώσουμε στη νέα γενιά του νησιού, μία καλύτερη και αναπτυγμένη Χίο που θα σέβεται το περιβάλλον», επεσήμανε.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ, κ. Φώτης Γιαννίρης, είχε εξηγήσει σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι η ΔΙΑΝΟΧ είναι ένας φορέας διαχείρισης στερεών απορριμμάτων που ακολουθεί το νομικό πλαίσιο, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές και ελληνικές οδηγίες, καθώς και τον δεκατετή εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων.

«Εάν η μονάδα απουσίαζε από τη Χίο θα υπήρχαν προβλήματα, όπως ανεξέλεγκτες χωματερές, μεγάλα και βαριά πρόστιμα στους Δήμους. Είμαστε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος. Γι’ αυτό και είναι σημαντική η συνεργασία του κόσμου στο κομμάτι της ανακύκλωσης. Προτρέπω τον κόσμο να συνεχίζει να ανακυκλώνει», κατέληξε.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement