Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από τον Αύγουστο του 2022 η διαδικασία για τους ελέγχους των καυστήρων στα σχολεία της Χίου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά μέσα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης, αναφορικά με το θέμα των ελέγχων θέρμανσης στους λέβητες και στους καυστήρες των σχολικών μονάδων της Χίου.

Όπως δήλωσε, η διαδικασία από πλευράς του Δήμου Χίου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, στην οποία είδαν τι ακριβώς χρειάζονται όλα τα σχολεία κι έπειτα έγινε η πρόσκληση με οριστικό ανάδοχο, ενώ η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την παρούσα δράση έγινε τέλος Οκτώβριου του 2022: «Την περίοδο εκείνη βρισκόμασταν στη διαδικασία κατάθεσης του τεχνικού προγράμματος για το 2023. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τροποποιήσεις. Γι’ αυτό υπήρξαν οι καθυστερήσεις», εξηγώντας πως τώρα που εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2023 μπορούν να ετοιμάσουν και τα χαρτιά για την ανάθεση του έργου.

«Δεν γνωρίζω τον λόγο που το συζητάμε τόσο πολύ. Ο ανάδοχος συνεχίζει την διαδικασία για να ολοκληρωθούν όλα τα σχολεία», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η σύμβαση με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει το παραπάνω έργο, σχετικά με τους ελέγχους και τις συντηρήσεις των καυστήρων των σχολείων, υπογραμμίζοντας ότι παράλληλα θα υπάρχει και η λίστα με όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολεία του νησιού.

«Θα παρουσιαστεί μία λίστα από τα 92-93 σχολεία συνολικά, ενώ έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες σε πάνω από 60 σχολεία. Σε 1-2 σχολεία διαπιστώσαμε πως πρέπει να γίνει και αλλαγή των καυστήρων, τους οποίους έχουμε παραγγείλει. Η αντιπολίτευση λέει όλα αυτά για δικούς της ίσως λόγους», τονίζοντας ότι τα φύλλα ελέγχου δεν έχουν δοθεί διότι δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Με τη σειρά του, ο Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Χίου, κ. Βίκτωρ-Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης, σημείωσε πως υπάρχουν λεβητοστάσια που άλλα πληρούν κι άλλα όχι τις προδιαγραφές: «Ήρθε η στιγμή της αποτύπωσης. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές θα πρέπει να μας απαντήσουν γιατί δεν έχουν αντιμετωπίσει το θέμα. Τώρα που βάλαμε το ζήτημα σε έναν δρόμο, αρχίσαμε και κάνουμε ερωτήσεις. Τόσα χρόνια γιατί δεν υπήρχαν ερωτήσεις. Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη έχει ένα οργανωμένο σχέδιο και χρειάζεται τη βοήθεια όλων κι όχι να τους βρίσκουμε απέναντι», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

Advertisement