Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΔΕΥΑΧ σε έκτακτα μέτρα υδροδότησης, λόγω της ανομβρίας

Στη λήψη έκτακτων και αναγκαίων μέτρων υδροδότησης, λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών, θα προβεί η ΔΕΥΑΧ στη προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλη Μυριαγκό, το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα: «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Το νησί μας βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Το ίδιο επικρατεί και στα γύρω νησιά», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά συνδυαστικών μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν μετά την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ, όπου και θα εφαρμοστούν.

Όπως εξήγησε, η στάθμη του νερού τόσο στα φράγματα, όσο και στις λιμενοδεξαμενές παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή, συμπληρώνοντας ότι τη δεδομένη στιγμή η υδροδότηση γίνεται από τις αφαλατώσεις και τις γεωτρήσεις, όπως γινόταν και το καλοκαίρι.

«Θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά. Γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο δεν είχαμε νερά, επομένως πρέπει να ενεργήσουμε σωστά», επισημαίνοντας ότι μέχρι τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν παρθεί και οι θεσμικές αποφάσεις που θα οχυρώσουν το νησί της Χίου για το 2023.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι και χρήματα να βρεθούν για να μπορέσουν να κατασκευάσουν οι κατάλληλες υποδομές, θα χρειαστούν τουλάχιστον 5-6 μήνες, ούτως ώστε η ΔΕΥΑΧ να είναι έτοιμη για το 2023: «Η ΔΕΥΑΧ θα πάρει μία σειρά μέτρων ενεργοποιώντας κάποιες γεωτρήσεις, θα πρέπει να προμηθευτούμε συγκεκριμένες αντλίες και μηχανήματα, ώστε σε δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού να τα έχουμε στην διάθεσή μας και να μην μένει κανένας από νερό. Και προσανατολιζόμαστε για να τοποθετηθούν 3 μονάδες αφαλάτωσης. Αυτά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε, το συντομότερο χρονικό διάστημα», σημειώνοντας ότι η αφαλάτωση στη περιοχή της Λευκωνιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική με τον ίδιο να προσθέτει ότι ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και φέτος, ενώ παράλληλα τόνισε ότι παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει και την επόμενη χρονιά, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να οχυρωθούμε όσο καλύτερα γίνεται για να μην αντιμετωπίσει η Χίος πρόβλημα, το οποίο για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει να γίνεται η παροχή νερού μόνο συγκεκριμένες ώρες την μέρα», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement