Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενημέρωση Αντιπεριφερειαρχών για το Γεωπάρκο Χίου

Προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Π. Μπουρνιάς απευθύνθηκε στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος κ Πολιτισμού Χίου και εξέφρασε την επιθυμία του να ενημερωθεί περί των παγκόσμιας γεωλογικής αξίας ιδιαιτεροτήτων της Χίου, καθώς και περί των δυνατοτήτων ανάδειξης και αξιοποίησής τους.
Το ΕΠΠΟΧΙ σε συνεργασία με τον Κώστα Μάγκο, σπηλαιοεξερευνητή και γαιωδίφη και τον Γιώργο Κάκαρη, γεωγράφο, κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου – μελετητή του οροπεδίου του Αίπους ανταποκριθήκαμε ευχαρίστως στο αίτημά του και προβήκαμε σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου σε διεξοδική ενημέρωση του κ. Μπουρνιά στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην ενημέρωση μας συμμετείχε, λόγω και δικής του δευτερογενούς αρμοδιότητας αλλά κ προσωπικού ενδιαφέροντος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ν. Νύκτας.
Παρουσιάσαμε στους δύο Αντιπεριφερειάρχες τα παγκόσμιας σημασίας και φήμης γεωλογικά ευρήματα και χαρακτηριστικά της Χίου και τους ενημερώσαμε για την δυνατότητα και την ευκαιρία του νησιού μας να ενταχθεί στο Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.
Σε γενικές γραμμές οι προτάσεις μας αφορούν στη σύσταση Φορέα Διαχείρισης και τη χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών για την προετοιμασία φακέλου υποψηφιότητας της Χίου για ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Στόχος είναι η Χίος να μπει στον παγκόσμιο χάρτη γεωτουρισμού, να επαναπατριστούν τα απολιθωμάτα των μαστόδοντων και τα δείγματα της απολιθωμένης πανιδας των Κεραμείων και να αναδειχθεί ο γεωφυσικός και ο πολιτιστικός πλούτος όλου του νησιού, κάτω από την ομπρέλα και την εγκυρότητα του Γεωπάρκου της UNESCO, με εμφανή και άμεσα οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, σε πρώτη φάση με τον αρμόδιο για το Περιβάλλον Αντιπεριφερειάρχη και καταλήξαμε σε κάποιους στρατηγικούς σχεδιασμούς, τις τελικές αποφάσεις επί των οποίων θα ανακοινώσει πιστεύουμε σύντομα ο κύριος Μπουρνιάς.
Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος κ πολιτισμού Χίου και οι συνεργάτες του ευχαριστούμε τον κύριο Μπουρνιά για την πρόσκληση και το προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει για αυτό το τόσο σημαντικό για τη Χίο ζήτημα και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε βήμα προς την κατάκτηση του στόχου να ενταχθεί η Χίος στο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement